Ispiši ovu stranicu
Petak, 06 Lipanj 2014 05:29

Bogat program za 43. izdanje sajma u Vitini

Napisao/la 
Bogat program za 43. izdanje sajma u Vitini Bogat program za 43. izdanje sajma u Vitini

Vitinski sajam poljoprivrede, obrta i kulturne baštine, ove godine 43. po redu,  održat će se u nedjelju (8. lipnja) u Vitini. Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Mjesna zajednica Vitina, udruga ‘Vita’ te kulturno-umjetničko društvo ‘Vrioštica’ Vitina.

Kako najavljuju organizatori, program će započeti svetom misom u 11:00 sati u crkvi sv. Paškala. Nakon misnog slavlja, upriličit će se trosatni program uz pjesmu i ples. Nastupit će: Tamburaški sastav ‘Miris Juga’, Frama Vitina, HKUD ‘Vrioštica’ Vitina; HKUD ‘Sveti Ante’ Humac, HKUD ‘Ivan Grab’; HKUD Veljaci, HKUD Dretelj, HKUD Dubrave, HKUD ‘Sv. Marko’ Klobuk i HKUD Vašarovići. Ovom prigodom predstavit će se i guslar Josip Begić, gangaši iz Gruda, guslar Željko Keža, Marko Čolak zajedno s HKUS-om Ljubuški, kao i folklorno društvo ‘Paklarevo’ iz Travnika.

Posebna regulacija prometa - obavijest vozačima

- Kako bi se omogućilo neometano održavanje sajma u Vitini u nedjelju će vrijediti posebna regulacija prometa, navodi se u priopćenju Policijske uprave Ljubuški.

Tako će se na raskrižju regionalne ceste R 422 i magistralne ceste M-6 (skretanje za Veljake) nalaziti policijski službenici, koji će vršiti regulaciju prometa.
Kamione, tegljače i autobuse, koji se magistralnom cestom M6 iz smjera Gruda kreću u smjeru Ljubuškog, policijski službenici preusmjeravat će na alternativni pravac (na regionalnu cestu R422 Veljaci – Orahovlje – Grab – Vašarovići – Lisice – Teskera – Ljubuški).
Policijski službenici PU Ljubuški regulirat će promet i na kružnom toku u Ljubuškom.
Kamione, tegljače i autobuse, koji se magistralnom cestom M6 iz smjera Čapljine, Čitluka ili iz smjera Bijače kreću u smjeru Gruda, policijski službenici preusmjeravat će na alternativni pravac (na regionalnu cestu R422 Ljubuški – Teskera – Lisice – Vašarovići – Grab – Orahovlje – Veljaci). Motorna vozila A i B kategorije neće se preusmjeravati na alternativni prometni pravac.

Vozači se mole za strpljenje i solidarnost u prometu.

Bolji Ljubuški