Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 04 Lipanj 2014 08:16

Policajcu Marku Juriču kazna zatvora preinačena u uvjetnu osudu

Napisao/la 
Policajcu Marku Juriču kazna zatvora preinačena u uvjetnu osudu Policajcu Marku Juriču kazna zatvora preinačena u uvjetnu osudu

Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Širokom Brijegu, Martinu Juriču, policajcu iz Ljubuškog je izrečena uvjetna osuda kojom mu je utvrđena kazna zatvora u trajanju od 4 (četiri) mjeseca koja se neće izvršiti ako u roku 2 (dvije) godine od pravomoćnosti presude ne počini novo kazneno djelo.

Time je preinačena presuda Općinskog suda u Ljubuškom koji je Martinu Juriču izrekao kaznu zatvora u trajanju od 4 (četiri) mjeseca.

Mjera sigurnosti zabrane obavljanja dužnosti u vremenskom trajanju od 1 (jedne) godine je ostala na snazi. Jurič je u vremenskom periodu od 01. do 31. 10. 2012. godine kao ovlaštena osoba na poslovima za obradu kaznenih djela zlouporabe opojnih droga, u Odjelu krim-policije PU Ljubuški, iz skladišta u kojem se čuvaju dokazi, odnosno iz sefa u kojem se čuva privremeno oduzeti novac, neovlašteno uzeo iznos od 350 KM, 2270 KN i 230 EUR, koje je navodno planirao vratiti, no u međuvremenu je otkriven.

Općinski sud u Ljubuškom