Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10 Lipanj 2014 12:32

Potrebna im je naša pomoć: Zovite za Franju i Mihovila

Napisao/la 
Potrebna im je naša pomoć: Zovi za Franju i Mihovila Potrebna im je naša pomoć: Zovi za Franju i Mihovila

Na inicijativu MZ Veljaci, Crveni križ Ljubuški u suradnji s HT Eronetom pokrenuo je humanitarni broj za pomoć desetogodišnjim blizancima Franji i Mihovilu Mišetiću iz Gornjeg Oraha.  Naime, blizanci su rođeni u 34. tjednu trudnoće u splitskom rodilištu. Ostali su bez kisika, što im je prouzročilo mnogo iznimno teških posljedica. Tko je u mogućnosti pomoći neka nazove humanitarni telefon:  092 890 878. Cijena poziva je 2 KM. Možete pomoći i uplatom na račun: Željka Mišetić (za Mihovila) kod Splitske banke: IBAN: HR64 2330003-3241913733.

Sredstva su namijenjena za troškove operacije u inozemstvu i za rehabilitaciju nakon operacije.

Minutu stariji Franjo je stopostotni invalid, ima epilepsiju te oštećenje moždane ovojnice koja se manifestira oslabljenim vidom i sluhom.

Mlađi Mihovil ima oštećen vid, a uspostavljena mu je i dijagnoza spastične diplegije, koja je oblik cerebralne paralize s jače izraženim spasticitetom na donjim udovima. Najveća mu je želja prohodati, a san bi mu se mogao ostvariti ako obitelj, koja je u vrlo teškom financijskom stanju, uspije pribaviti 4000 eura za dvije operacije i terapiju nakon zahvata.

Franjo i Mihovil imaju još brata Vicu (13) i dvije starije sestre, koje se školuju u Splitu, te jednu koja živi u Makarskoj. Otac Veseljko (48) je u invalidskoj mirovini nakon što je stradao u prometnoj nesreći. Majka kao njegovateljica dječaka dobiva 2500 kuna, no nedostaje im novca za put, zahvate i kasniju Mihovilovu rehabilitaciju.

Bolji Ljubuški