Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 18 Lipanj 2014 15:33

Željana Stojak: Radujem se nastupu na rukometnom SP-u u Hrvatskoj

Napisao/la 
Željana Stojak: Radujem se nastupu na rukometnom SP u Hrvatskoj Željana Stojak: Radujem se nastupu na rukometnom SP u Hrvatskoj

Pred rukometnim juniorskim reprezentativkama Hrvatske su pripreme za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se od 28. lipnja do 13. srpnja održati u Hrvatskoj, točnije Zagrebu, Koprivnici, Dugom Selu i Čakovcu. Nastup na ovom prvenstvu osigurala je i Ljubušanka Željana Stojak (vratarka ŽRK Izviđač), koja sa svojim suigračicama trenutno boravi u Umagu.

Evo što je Željana poručila za Bolji Ljubuški.

Osigurali ste nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u rukometu koje će se održati od 28. lipnja do 13. srpnja u Hrvatskoj. Je li Vas iznenadila odluka kako ste među 20 izabranica koje će nastupiti za juniorsku reprezentaciju Hrvatske?

"Ugodno sam iznenađena odlukom i radujem se nastupu na spomenutom prvenstvu. To je za mene veliki plus i trudit ću se opravdati svoja, ali i očekivanja trenera i suigračica."

S ostalim reprezentativkama boravite u Umagu. Već su krenule pripreme za gore spomenuto prvenstvo.

"Jučer smo odradile zadnji trening prvog pripremnog dijela. Sada imamo dva dana odmora, a zatim ponovno u srijedu krećemo s drugim dijelom kada bi trebale odigrati par pripremnih utakmica. Prvi dio priprema je bio teži i puno smo trenirale. U svakom slučaju, zadovoljne smo dosadašnjim radom."

Koga biste izdvojili kao najtežeg protivnika?

"Kao najtežeg protivnika u našoj skupini izdvojila bih Norvešku. Nadam se kako ćemo uspjeti parirati jednoj jako dobroj ekipi koja se odlikuje vrhunskom igrom."

Kakav plasman predviđate ženskoj juniorskoj reprezentaciji Hrvatske?

"Budući da je Hrvatska domaćin juniorskog rukometnog prvenstva, mislim kako naša reprezentacija može postići dobre rezultate. Očekivanja su, svakako, velika!"

stojak zeljana

M. I./Bolji Ljubuški