Ispiši ovu stranicu
Utorak, 24 Lipanj 2014 09:27

Održana tradicionalna Hodnja mira Humac - Međugorje

Napisao/la 
Održana 23. Hodnja mira Humac - Međugorje Održana 23. Hodnja mira Humac - Međugorje

Danas, na blagdan Sv. Ivana Krstitelja i na uočnicu 33. obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju, održana je 23. međunarodna Hodnja mira od samostana sv. Ante na Humcu do župne crkve sv. Jakova u Međugorju.

Više tisuća hodočasnika sa svih strana svijeta četiri je sata po sunčanom vremenu pješačilo, molilo i pjevalo u čast Gospi Kraljici mira, a cijelim putem na čelu kolone nošen je križ.

Molitvu i blagoslov s Presvetim predvodio je fra Stanko Ćosić, dok su kolonu još vodili župnik fra Marinko Šakota, vidjelica Vicka Ivanković-Mijatović te ovogodišnji mladomisnik fra Hrvoje Miletić.

hodnja-mira-humac-ljubuski7

hodnjamira2014-5

Napomenimo kako je prva Hodnja mira održana 1992., kada su strani hodočasnici odlučili u znak vapaja Kraljici mira za prestanak rata organizirati hodočašće od Humca do Međugorja. I to je postao tradicionalni običaj svake godine 24. lipnja na blagdan Sv. Ivana Krstitelja.

Inače, u Međugorje je već pristigao veliki broj hodočasnika i vjernika iz svih krajeva svijeta. Ured informacija prije godišnjice bilježi skupine hodočasnika iz Italije, SAD-a, Slovačke, Rumunjske, Singapura, Belgije, Poljske, Francuske, Švicarske, Austrije, Brazila, Španjolske, Irske, Engleske, Koreje i Kine.

Medjugorje-info.com/Bolji Ljubuški