Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 27 Srpanj 2014 07:32

Pripremaju se tužbe protiv pojedinaca

Napisao/la 
Pripremaju se tužbe protiv pojedinaca Pripremaju se tužbe protiv pojedinaca

Neovisni sindikat zaposlenih u JKP Ljubuški upriličio je jučer konferenciju za novinare, na kojoj se predsjednik ovog sindikata Nedjeljko Ereš, osvrnuo na odluku Općinskog vijeća sa zadnje sjednice o prebacivanju poslova vezanih za distribuciju vode i održavanje kanalizacije s JKP Ljubuški na JP Parkovi.

“Nakon ovoga čina, ovo poduzeće više nema razloga poslovati. Prije četiri i pol godine su počele radnje oko oduzimanja poslova ovom komunalnom poduzeću, gdje mislim na prikupljanje otpada, što je činilo četvrtinu naših prihoda, a da pritom nije izuzeta četvrtina zaposlenika koji su ostali na teretu poduzeća, što je rezultiralo gomilanjem dugova”, kazao je Ereš dodajući kako se cijelo vrijeme javnosti htjela predočiti slika kako su zaposlenici krivi, dok su svi drugi, koji su zapravo odgovorni za ovo poduzeće, nevini. Prema njegovim riječima, uloga svih uprava koje su se u posljednjih godine izmijenile u ovom poduzeću, bila je da nešto odrade, a sve što su postigli je to da su utužili ovo poduzeće i naplatili se prije radnika, koji su po tko zna koji put ostavljeni na cjedilu.

Za stanje u JKP Ljubuškom, Ereš odgovornima smatra uprave, koje su, prema njegovim riječima, nesposobne te koje su bile postavljanje s ciljem da se određene stvari odrade ali na štetu djelatnika. Na upit novinara, što dalje činiti, planiraju li preostali radnici, njih tek nekolicina, organizirati prosvjed, Ereš ističe kako su dosta prosvjeda napravili, ali to više nema smisla, jer nemaju komu prosvjedovati, budući da njih nitko ne sluša. Najavio je podizanje tužbi ispred sindikata, ali isto tako i privatnu tužbu protiv određenih pojedinaca, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena.     

Z. Volarević/Dnevni list