Ispiši ovu stranicu
Utorak, 12 Kolovoz 2014 13:14

Četvrto okupljanje Brljičana u znaku veselja i pjesme

Napisao/la 
Četvrto okupljanje Brljičana u znaku veselja i pjesme Četvrto okupljanje Brljičana u znaku veselja i pjesme

Četvrto po redu okupljanje Brljičana i prijatelja Brljice započelo je polaganjem vijenaca na spomenik žrtvama rata i poraća i služenjem sv. mise za sve umrle, poginule i nestale Brljičane koju je predvodio župnik župe Vitina Željko Rupčić.

Iza mise je održan pozdravni govor u kojem je član Zavičajne udruge Brljica, koja je ujedno i organizator ovog okupljanja, Branko Boras, zahvalio svima koji su pomogli da se ovo okupljanje održi. Ovaj događaj okupio je gotovo 300 ljudi. Bili su prisutni mještani Brljice, njihova rodbina i prijatelji, raseljeni Brljičani i njihovih potomci iz cijelog svijeta. Tako je bilo posjetitelja iz BiH, Hrvatske, Europe i Amerike, a najviše iz Toronta. Zanimljivo je da u Torontu ima više Brljičana nego u samoj Brljici. Osim njih prisustvovale su sve strukture vlasti, između ostalih i ministar unutarnjih poslova ZHŽ-a Zdravko Boras, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić, načelnik PU Ljubuški Mario Boras…

Za zabavu na ovoj večeri pobrinuli su se KUD Vrioštica Vitina i tamburaški sastav Maslina koji su ispunili sva očekivanja te napravili veselu atmosferu. Kao i uvijek, ovaj događaj je bio najdirljiviji za one koji su napustili Brljicu pa je tako osim plesa i pjesme bilo i suza radosnica.

Predsjednik Zavičajne udruge Brljica Stojan Boras kazao je kako je presretan zbog ovog druženja.

“Ono što smo htjeli i očekivali od okupljanja smo i dobili. Atmosfera je bila jako dobra, svi okupljeni ljudi su uživali u druženju. Mi kao udruga svake godine u sklopu ovog događaja napravimo nešto pozitivno za naš kraj, napravimo nešto vidljivo što je pokazatelj našeg doprinosa zajednici, tako da smo ove godine napravili veliko parkiralište u vrijednosti oko 5000 KM”, kazao je Boras.

A. Bradvica/Dnevni list