Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 18 Kolovoz 2014 07:43

Služena sveta misa povodom prve godišnjice smrti fra Vladimira Kozine

Napisao/la 
Sveta misa povodom prve godišnjice smrti fra Vladimira Kozine Sveta misa povodom prve godišnjice smrti fra Vladimira Kozine

Jučer je u Radišićima, na mjesnom groblju Krvnica, slavljena sveta misa povodom prve godišnjice smrti fra Vladimira Kozine.

Misno slavlje predslavio je fra Vladimir Ereš u koncelebraciji s humačkim gvardijanom fra Velimirom Mandićem. Pred velikim brojem vjernika fra Velimir je u uvodnoj riječi ukratko iznio životopis pokojnog fra Vladimira, a Radišićanin na privremenom radu u Švicarskoj fra Vlado u propovijedi je istaknuo primjere velikih i vrijednih sumještana i pokojnog imenjaka kao putokaz naše budućnosti. Na kraju svečanog slavlja, koje je svojim pjevanjem uzveličao i radišićki zbor, puku se obratio i fra Vladimirov brat Drago Kozina, istaknuvši tri važna mjesta u njegovom životu- Međugorje, Klobuk i Radišiće, koji su bili zadnja postaja na njegovom ovozemnom putovanju.

Po završetku mise fra Vlado Ereš pozvao je vjernike na molitvu na grobu mučenice Slave Ereš, za čiju će beatifikaciju prikupljati potrebnu dokumentaciju. Druženje je nastavljeno uz domjenak ispred velebne mrtvačnice, gdje su  se mještani s pomiješanim osjećajima tuge i ponosa prisjećali naše legende fra Vlade, koji je od Radišćana zaslužio dobiti barem dostojan spomenik.   

Ante Šimović/Radišići portal