Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 21 Rujan 2014 15:49

Pomozite obnovu crkve svete Kate u Ljubuškom

Napisao/la 
Pomozite obnovu crkve sv. Kate u Ljubuškom Pomozite obnovu crkve sv. Kate u Ljubuškom

Molbu za pomoć pri obnovi crkve svete Kate u Ljubuškom, objavljenu u Humačkom glasniku, prenosimo u cijelosti.

Dragi župljani!

Obraćam Vam se  molbom za pomoć pri obnovi crkve sv. Kate u Ljubuškom. Crkva se nalazi u samom središtu grada. Prije dvije godine proslavili smo sto godina njezina postojanja, a prethodno smo započeli njezinu obnovu. Mislili smo do svetkovine sv. Kate, do proslave stogodišnjice, završiti s poslovima oko obnove. Nažalost, zbog nedostatka materijalnih sredstava, morali smo prekinuti radovi.

Svi Vi koji dolazite u crkvu svete Kate znate da je crkva bila u derutnom stanju. Zbog podzemnih voda zapadni dio je počeo tonuti, a na zidovima su se pojavile pukotine. Ipak smo jedan dio podova završili. Napravili smo drenažu oko cijele crkve, odveli borinske vode u kanalizaciju, zapoečli smo radove na fasadi, na saniranju pukotina na zidovima, nutarnju fasadu smo završili, obojili iznutra crkvu i tu smo stali. Vjerovali smo da će obnova ići brže i jeftinije, ali posao je ozbiljan i teče sporije, samim tim i povećava troškove. Nadamo se da će do sv. Kate biti gotov, ali nam je potrebna i vaša pomoć kako ne bismo ponovno prekidali započeti posao.

Svjesni samo nezaposlenosti i ekonomske krize ipak se usuđujemo moliti sve one koji mogu i žele barem malo novčano pomoći obnovu crkve svete Kate. Ako prikupimo sredstava završili bismo vanjsku fasadu i izmijenili crkvena vrata, učvršćivanje temelja bismo ostavili za bolja vremena.

Svoje priloge možete dati u crkvu svete Kate, župnom uredu ili na žiro račun.

Žiro račun: ŽUPA SV. ANTE PADOVANSKOGA HUMAC Ljubuški
Unicredit bank - poslovnica Ljubuški 3381602200998474

Unaprijed zahvaljujemo!

Humački glasnik / Bolji Ljubuški