Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 01 Listopad 2014 14:57

Priopćenje za javnost OIP Ljubuški

Napisao/la 
Priopćenje za javnost Općinskog izbornog povjerenstva Ljubuški Priopćenje za javnost Općinskog izbornog povjerenstva Ljubuški

Bosna i Hercegovina
FEDERACIJA BOSNE I HERCEGOVINE
ŽUPANIJA ZAPADNOHERECEGOVAČKA
OPĆINA L JUBUŠKI

OPĆINSKO IZBORNO POVJERENSTVO

Broj: 01-05-1338-13/14
Ljubuški, 01.10.2014.godine

-         Središnjem izbornom povjerenstvu BiH
-         Političkim subjektima,
-         Medijima

PREDMET: Priopćenje za javnost Općinskog izbornog povjerenstva Ljubuški (u daljem tekstu OIPLJ)

Poštovani,

U razdoblju od 22-26 rujna 2014. godine u dvosatnom trajanju OIPLJ je provelo obuku članova biračkih odbora prema objavljenom rasporedu.
Obuka članova BO se provodila u prostorijama Gradske vijećnice. Raspored obuke kao i Rješenje o imenovanju BO objavljeno je na web stranici Općine, putem medija i političkih subjekata ovjerenih u našoj izbornoj jedinici.
Nakon obuke, imenovani članovi BO i njihovi zamjenici prolazili su testove  provjere znanja. Od 328 članova i zamjenika BO iz 34 biračka odbora 265 ih je uspješno prošlo obuku i provjeru znanja.
Obzirom da određeni broj kandidata nije nazočio obuci u predviđenim terminima ili nije obavio provjeru znanja OIPLJ će organizirati dodatni termin obuke,  a planira se i dodatna obuka za predsjednike BO.
Provode se i aktivnosti imenovanja članova 1 MOBILNOG TIMA za osnovnu izbornu jedinicu 171A Ljubuški uz dodatnu  obuku i za članove MOBILNOG TIMA.
Objavljena su i biračka mjesta i lokacije BM. U tijeku su i aktivnosti odobravanja zahtjeva za promatrače političkih subjekata za promatranje rada CBS, OIP i BO.

S poštovanjem,

DOSTAVITI:
    Naslovu,
    Pismohrana.

PREDSJEDNIK,
Tomo Šimić

ljubuski.ba