Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 17 Studeni 2014 07:49

Pomozimo Milanu Lavriću Soli da dobije krov nad glavom

Napisao/la 
Pomozimo Milanu Lavriću Soli da dobije krov nad glavom Pomozimo Milanu Lavriću Soli da dobije krov nad glavom

Da je Božić vrijeme darivanja pokazuju Radišićani koji humanitarnom akcijom Milanu Lavriću poznatijem kao Soli pomažu da dobije krov nad glavom.

Naime, Milan je 57-godišnjak koji nema nikoga od bliže obitelji, bolestan je čovjek bez primanja i sam živi, a sadašnja kuća koja je u očajnom stanju svakog se trena može urušiti, pa bi tada bilo kasno za bilo kakvu pomoć. Akciju je povela MZ Radišići, pa smo nešto više o tome pitali predsjednika Milenka Dropuljića-Miku.

- Milan je čovjek omiljen u selu koji živi u uvjetima ravnim nuli, uz to bolestan i bez primanja, znači moralo mu se pomoći na ovaj način.

Uz pomoć Branka Šarca i Marka Medića - Make obišli smo par ljudi i institucija koji su obećali pomoć koja za sve naravno nije dovoljna, pa smo uključili sve vijećnike MZ i sve koji imaju volje i želje da pomognu pri prikupljanju pomoći po cijelim Radišićima. Može se pomoć novčano, ali tko zna, želi i umije može i radom i materijalom. Pomoći će i crkva svojom najavom preko oltara, a evo cijeli tijek rađe pratiti će i naš portal koji će to sve ovjekovječiti po običaju i slikom. Svi koji pomognu na bilo koji način bit će objavljeni.

Radi se o kućici od 38 m2 koja obuhvaća sobicu, kupatilo i kuhinju s boravkom. Projekt je nacrtao Markan Medić. Radove ravnanja i pripreme terena je već humanitarno odradio Mirko Markić-Beli, a radove izvedbe kuće u grubo odradit će Graditeljstvo Dropuljić i Medić uz pomoć svojih radnika, koji će odvojiti par dnevnica. Pomoć je obećala i općina Ljubuški u betonu, pomoći će i trgovina građevinskim materijalom MB IVANIĆ značajnom donacijom u keramici, knaufu i laminatu, Kerametal u keramici i sanitariji, Elmex u elektromaterijalu, betonara DMS u nasipu i pijesku, bravar Lukenda će pomoći u prozorima, a tražimo i sponzora za ulazna vrata.

Ovim putem pozivamo sve majstore iz Radišića u prvom redu, ali i iz drugih mjesta da pomognu pri radovima vodoinstalacija, elektroinstalacija, knaufa, fasade da se slobodno jave meni ili Maki, kako bi to što brže i što bolje odradili.

Ovim putem pozivamo sve ljude da pomognu svojim prilogom. Doći će u svaku kuću vijećnik ili netko od radišićke mladeži tko pomaže s blokom i pečatom MZ, a može se uplatiti i u Raiffeisen bank na br.1610000000000011, s pozivom na broj 09001350522 ( s naznakom za Milana Lavrića).

O uvjetima života i stanju kuće uvjerili smo se i mi iz uredništva portala, kada smo danas posjetili Solin dom. Tamo smo zatekli Ćanu gdje ravna teren, a Mika i Branko kolče i mjere. S obzirom na dimenzije, nije im trebala onolika kanica, ali neka se nađe...  Zato pomozimo koliko tko može da Solo dobije siguran krov nad glavom, prije nego se sadašnja uruši.

Radišćani su uvijek pomagali, a iz MZ obećavaju da na ovom neće stati.

Za sve informacije o kući i pomoći slobodno pozovite i upitajte:

    Branka Šarca 063324912,
    Markana Medića 063323149
    Milenka Dropuljića  063320917

Radišići portal

1 komentar