Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Siječanj 2015 15:52

AGAPE: Rezultati humanitarne akcije "Reakcija 2014."

Napisao/la 
AGAPE: Rezultati humanitarne akcije "Reakcija 2014." AGAPE: Rezultati humanitarne akcije "Reakcija 2014."

Humanitarna akcija "Reakcija 2014."  je uspješno privedena kraju! Za početak što reći nego veliko HVALA! Nakon nekoliko tjedana napornog rada, što je uključivalo organiziranje Božićnog sajma te podjela paketa socijalno ugroženim obiteljima naše općine, ovom objavom želimo informirati javnost o samom projektu te zahvaliti svima koji su nam pomogli jer bez njih ovo ne bi bilo moguće.

U sklopu humanitarne akcije "Reakcija 2014." i Božićnog sajma prikupljeno je 12.853 KM, od čega je kupljeno 215 paketa prosječne vrijednosti 50 KM, dok je ostatak novca uložen u troškove sajma. Posebna zahvala ide tvrtki Unitrade d.o.o. koja je donirala pakete i materijale u vrijednosti od 10.000 KM.  Unitrade hvala!

Paketi su podijeljeni na približno 350 adresa (na nekim i po dva paketa) u cijeloj ljubuškoj općini. Moramo spomenuti da smo se ove godine potrudili složiti dvije vrste paketa: samačke i obiteljske sukladno situaciji na terenu. Zapravo je najtužnija vijest da smo ove godine podijelili pakete na 100 adresa više nego protekle godine.
Cijela akcija podijele paketa je realizirana u suradnji s Framom Humac i Karitativnom kućom.

U nastavku slijede zahvale donatorima te svima koji su na bilo koji način pomogli ovom projektu. Unaprijed se ispričavamo ako smo nekog nenamjerno izostavili:
Unitrade, JurProm, Julius Meinl, Karliko, Kerametal, Džajić Commerce, Turistička zajednica ŽZH, HT Eronet, Alba, Violeta, Eurocompany 99, Eko film, Omega, Papirus, Perić, Mate Commerce, AC Zelić, Eromerc, restoran Marinero i Megi, Niking.
Vinarija Nuić, Keža, Begić, Milas, Škegro, Rašić
Likeri Radić
Pekare: Mag, Centar, Katarina 1 i 2, Jela
Slastice: Kolačić Zalogajčić, Čoko Čokolačić, Medo torte, Marmelade kolači, Božana kolači

reklame

Zahvale također idu: Udruga STAP, OŠ Marka Marulića, SSS Ruđera Boškovića- vijeće učenika, Tamari na prostoru, prijateljima Zelićima na rukotvorinama i volontiranju za štandom, Šajki, Kići, Bokši i RPM-u na busevima, lola.tees, BubaMara pletiva, Božana Matić (Grbavac), Martina Mlinarević-Sopta, Vrijedne ruke Ana Grbavac, Zdenka Zovko, Vesna Šego.

Velika zahvala diskontu Planinić i restoranu Ohio koji nam uvijek izlaze u susret, kao i tiskari T2 te Caffe baru No Name.

Medijskim pokroviteljima: Radio Ljubuški, Dnevni list, Ljportal, Bolji Ljubuški, Bljesak,info
Svima koji su obogatili kulturno-zabavni program:
Tamburaški sastav "Miris juga", Dream Team BABE, Ivan Jelčić, Duo Ana i Madžo, KUD Veljaci, KUD Studenci, Petra, Sile i Darjan, Zbor Sv. Kate, Antun i Vlado, Tigran, Dubravka i Antonela, članice KUD-a Sv. Ante.

A najveća zahvala našim volonterima čiji se trud ne može platiti! Hvala ekipi po danu koja je skupljala donacije do onih zaduženi za šator i štandove te odboru za kićenje, hvala ekipi za uštipcima - Vesna, Daniela i Antonela, kobasicama - Brko legenda si, ekipi na vinu, čaju, likerima te ekipi za štandovima s rukotvorinama, božićnim ukrasima i slasticama. Hvala ekipi koja je svaku večer ostajala čistiti šator i sutradan pripremala sve za navečer i hvala Veli našem Tesli koji je osigurao da sve blješti.
Za kraj, hvala onima koji su htjeli ostati anonimni te svima koji su na bilo koji način pomogli, a ovdje nisu spomenuti uz iskrene isprike, navodi se u priopćenju Udruge mladih Agape.

Udruga mladih Agape

1 komentar