Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 07 Siječanj 2015 19:00

Počela sezona gripe, u DZ Ljubuški povećan broj pacijenata

Napisao/la 
Počela sezona gripe, u DZ Ljubuški povećan broj pacijenata Počela sezona gripe, u DZ Ljubuški povećan broj pacijenata

Liječnici u Domu zdravlja Ljubuški ovih dana imaju pune ruke posla. Pacijenti koji im se javljaju žale se na povišenu temperaturu, opću slabost i kašalj.  Više informacija saznali smo od dr. med. Ivana Landeke.

"U Domu zdravlja Ljubuski ovih dana je velika gužva i može se reći da je sezona gripe počela. Tijekom novogodisnjih praznika u Hitnoj je bilo preko 100 pacijenata dnevno, sto je nezapamćen broj do sada! Veliki broj pacijenata se žali na povišenu temperaturu, opću slabost i kašalj. Primjetili smo, također, i povećan broj upala pluća uzrokovanih virusima", rekao nam je dr. med. Ivan Landeka, te uputio savjet građanima kako organizam zaštititi od posljedica niskih temperatura zraka i hladnoće.

"Savjet svima je da prva dva dana uzimaju što više tekućine, vitamin C, te da koriste lijekove koji snižavaju temperaturu. Ako nema uspjeha sa simptomatskom terapijom, treba doći na pregled. Posebno naglašavamo da ne treba dolaziti na pregled prvi dan temperature ili čak u prvih nekoliko sati, što se često događa i stvara se velika gužva. Ovo se, naravno, ne odnosi na dojenčad, kronične plućne bolesnike te onkološke i imunokompromitirane pacijente", kazao je za Bolji Ljubuški dr. Landeka.

Bolji Ljubuški