Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 18 Veljača 2015 07:33

Hardomiljčani zadovoljni nastupom pred slavonskom publikom

Napisao/la 
Hardomiljčani zadovoljni nastupom pred slavonskom publikom Hardomiljčani zadovoljni nastupom pred slavonskom publikom

Glumci amateri iz HKUD-a Hardomilje proteklog tjedna predstavili su se pred slavonskom publikom. U sklopu 27. Smotre kazališnog stvaralaštva Vukovarsko-srijemske županije u Retkovcima, odigrali su predstavu "Ovan nije kriv".  Publika ih je za entuzijazam i trud nagradila ocjenom 4,06.

Autorica i redateljica predstave Jelena Bandur istaknula je za Bolji Ljubuški kako je zadovoljna nastupom. - Vladala je odlična atmosfera, a i žiri nam je dao naputke za daljnji rad. Svi smo zadovoljni - kazala nam je ona.

Mladi i talentirani Hardomiljčani imali su priliku prvenstveno predstaviti se ljubuškoj publici. Tako je pretpremijera predstave "Ovan nije kriv" upriličena protekle godine u sklopu proslave blagdana sv. Stjepana na Hardomilju, dok je premijera izvedena u  svadbenom salonu "Ohio" .

Drama/predstava ‘Ovan nije kriv’ je zapravo društvena komedija, koja kroz cijelu radnju prikazuje karakter nekadašnjeg, i u nekoj mjeri sadašnjeg, društva. Bitno je tko čije prezime nosi, njegov društveni status, a ukoliko su imali zrnce antipatije jedni prema drugima, samo su tražili razlog da s njima prekinu sve odnose. I u svom tom metežu se pojavi mlađa generacija, u ovom slučaju ljubavni par, kojoj nije stalo do prošlosti, nego pokušava biti sretna.

Bolji Ljubuški