Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 06 Siječanj 2014 15:25

Kad bi mogli, ovih 50 godina rado bi ponovili još jednom

Napisao/la 
Kad bi mogli, ovih 50 godina rado bi ponovili još jednom Kad bi mogli, ovih 50 godina rado bi ponovili još jednom

Radoslav i Zora Vukojević jučer su uz svoju najbližu rodbinu te brojne prijatelje proslavili pedesetu godišnjicu svoga braka. Bila je ovo prilika da se rodbina okupi na jednom mjestu te uz dobre želje i čestitke, slavljenicima zažele mnogo sreće i zdravlja i još mnogo zajedničkih godina života.

Poruka mladima

Ovom prilikom smo i mi razgovarali s Radoslavom i Zorom te pokušali od njih doznati što je tajna uspješnog braka, na što mladi koji stupaju u brak moraju paziti te što nikako ne bi smjeli raditi. Iz razgovora s njima doznali smo kako su ljubav, uzajamno razumijevanje i poštivanje najbolji temelj svake zajednice, bračne i obiteljske.
Na naš upit bi li išta promijenili kada bi mogli vratiti vrijeme unatrag, Zora kaže kako bi ona sve još jednom ponovila, što je još jedan pokazatelj koliko su sretni u zajedničkom životu.
“Poručila bih mladima da imaju malo više strpljenja jedni za druge. Već sam rekla da je poštivanje i razumijevanje temelj zdrave bračne zajednice, ako toga nema, nema ni sreće. Ali osim međusobnog poštivanja, potrebno je da ona poštuje njegovu i on njenu rodbinu, i to je jako važno”, poručila je Zora koja se prisjetila njihova upoznavanja. Bilo je to jednog ljeta dok su njih obadvoje bili mladi, ona je kaže šetala sa svojom prijateljicom, a Radoslav je bio sa svojim prijateljem. Nakon upoznavanja i rađanja ljubavi, koja je, priznaje Radoslav, bila na prvi pogled, uslijedio je brak koji upravo zahvaljujući razumijevanju i poštivanju s obadvije strane cvjeta i danas, kao prvoga dana.

Uživaju zajedno

“Poznajem mnogo ljudi, ali Zora, ne govorim zato što je ona tu i što je moja supruga, jako je draga osoba, koja se sa svakim brzo uklopi. Iako nemamo svoje djece, sva djeca s kojima se susretnemo, brzo je zavole i rađaju se nova prijateljstva”, kaže Radoslav za svoju Zoru, koja za njega također ima samo riječi hvale. Nije im drago što vide da se bračni parovi, posebice oni mladi, brzo odluče na rastavu braka. Velik je to šok, smatraju oni, za cijelu obitelj, a posebice za one u kojima ima djece. Isto tako nepojmljiva im je nevjera, koju, kaže Radoslav, nikad ne bi počinio.
Sada kada su obadvoje u mirovini, kažu, ponajviše uživaju u svakom zajedničkom trenutku. Puno putuju kod rodbine, a kada su kući u rodnom Ljubuškom, rijetko se kad dogodi da odu jedno bez drugoga.

Dnevni list

1 komentar