Ispiši ovu stranicu
Subota, 21 Ožujak 2015 07:17

`Green Council` organizirao radionicu za ljubuške poljoprivrednike

Napisao/la 

U okviru projekta "Poljoprivreda i ruralni razvoj u službi održivog razvoja" jučer je u Ljubuškom održana radionica koju je organiziralo Udruženje "Savjet za zelenu gradnju" (Green Council) uz podršku Fondacije Heinrich Boell.

Cilj radionice bio je sudionicima predstaviti strateški plan zagovaranja uz potporu partnerskih organizacija, temeljem kojeg je planirano izgraditi akcijske planove za kratkoročne i dugoročne ciljeve strateškog zagovaranja te izvršiti pripremu za izradu plana komunikacije.

Radionici su nazočili predstavnici poljoprivrednih udruženja, poljoprivrednih proizvođača, općinskih djelatnika, obrazovnih ustanova kao i građani općine Ljubuški. Svi su iskazali veliki interes za radionicu i dali punu potporu ka daljem djelovanju i ostvarivanju ciljeva.

Sudionici radionice ukazali su na potrebu stvaranja državnog ministarstva poljoprivrede te na nužnost uvezivanja poljoprivrednih proizvođača na razini Bosne i Hercegovine ali i ukazali na probleme s kojima se suočavaju a prvenstveno na izostanak pomoći od države, nepravilnostima u dodjeljivanju poticaja kao i preprekama koje su uzrokovane političkom situacijom.

Također raduje i činjenica da su sudionici iskazali i nužnost ukazivanja na date problem kroz obrazovne ustanove.

U okviru projekta u tijeku 2015. godine, između ostalih aktivnosti, planirano je nekoliko radionica koje će se održati na području cijele BiH, sa ciljem poticanja ekološke modernizacije poljoprivrede, te doprinosa ubrzavanju procesa približavanja BiH ka EU u sektoru poljoprivrede i klimatskih promjena, odnosno općenito u sektoru ruralnog razvoja.