Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 29 Travanj 2015 08:57

NAJAVA: Hrvatski pedagog dr. Zlatko Miliša gostuje u Ljubuškom

Napisao/la 

Jedan od najistaknutijih hrvatskih pedagoga, dr. Zlatko Miliša gostovat će u Ljubuškom u ponedjeljak (4. svibnja).

Miliša će održati predavanje na temu: Mladi: od izigrane do bumerang i stečajne generacije. Govorit će o suvremenim problemima i načinima njihovog rješavanja, o apsurdima u odgoju i školovanju te predstaviti svoju najnoviju knjigu „Šok današnjice". Predavanje, u organizaciji Udruge mladih Agape, upriličit će se u Gradskoj vijećnici Ljubuški s početkom u 19:00 sati.

Zlatko Miliša je sudionik brojnih domaćih i inozemnih znanstvenih skupova, autor i suautor šesnaest znanstvenih monografija, od čega su tri publicirane u inozemstvu na engleskom jeziku. Ima više od osamdeset objavljenih znanstvenih i stručnih radova u petnaestak časopisa te jedanaest članaka u znanstvenim časopisima. Davao je komentare ili bio sudionik na svim važnijim obrazovnim i informativnim emisijama HTV-a, a trenutno je voditelj katedre za Pedagogiju na Sveučilištu u Osijeku.

Od 2010. godine voditelj je poznatog stručnog projekta Deset dana bez ekrana, koji se provodi u dvadeset škola diljem Hrvatske, a preuzet je i u Bosni i Hercegovini, s ciljem oslobađanja mladih od ovisnosti o medijima te kvalitetnijeg korištenja slobodnog vremena.

- Pozivamo sve mlade, roditelje, pedagoge, profesore na ovo zanimljivo i edukativno predavanje o temama i problemima s kojima se svakodnevno susrećemo, te kako se nositi s njima, jer „Nijedno ropstvo nije sramotnije od dobrovoljnog" - poručuju organizatori.