Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 14 Svibanj 2015 14:02

U Vojnićima održani "Dani otvorenih polja ljubuškog mladog krumpira"

Napisao/la 

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, kao generalni pokrovitelj, nazočio je danas na manifestaciji "Dani otvorenih polja ljubuškog mladog krumpira".

Manifestaciju je organizirala Udruga poljodjelaca Zapadnohercegovačke županije u mjesnoj zajednici Vojnići, općina Ljubuški.

Predsjednik Čavara tom je prigodom pozdravio nazočne i čestitao na organizaciji manifestacije koja, kako je kazao, promovira plodove zemlje i rada vrijednih ruku poljodjelaca.

- Čast mi je i zadovoljstvo biti na manifestaciji na kojoj je predstavljen ovogodišnji prvi plod zemlje u BiH, mladi ljubuški krumpir - kazao je Čavara, čestitavši organizatorima i zahvalivši im na zalaganju za promoviranje domaćih poljoprivrednih proizvoda.

- Dobrom suradnjom udruga poljoprivrednika i institucija vlasti trebamo osigurati prostor za promoviranje i izvoz mladog krumpira i ostalih vrsta krumpira i time omogućiti prepoznatljivost kvalitete i cijenjenje truda koji se ulaže u proces proizvodnje. Vjerujem da će udruge poljodjelaca u suradnji sa institucijama općinske, županijske, federalne i državne vlasti nastaviti s uspješnim radom i omogućiti izvoz mladog ljubuškog krumpira na tržište EU - kazao je predsjednik FBiH, javlja Fena.

Manifestacija Dani otvorenih polja ljubuškog mladog krumpira održava se već 7 godina i postala je tradicionalna manifestacija na području FBiH, a ove godine održana je na temu "Sadašnjost i budućnost proizvodnje i prodaje mladog krumpira".

Glavna svrha manifestacije je promocija jedinstvenog proizvoda na bosanskohercegovačkim prostorima, kao i upoznavanje proizvođača s tehnološkim, zakonskim i drugim preduvjetima za proizvodnju i plasman proizvoda na tržištu.

Nazočnima su se tijekom manifestacije obratili i predstavnik MZ Vojnići Miro Ćutuk, načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić, predsjednik Skupštine ZHŽ-a Ante Mišetić, novinar Dušan Musa, predsjednik Udruge poljodjelaca ZHŽ-a Dubravko Vukojević, direktor Agro - mediteranskog instituta Mostar Marko Ivanković.

Također, u ime Uprave BiH za zaštitu bilja Seid Uzunović, a u ime Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Selma Šoše.