Ispiši ovu stranicu
Petak, 29 Svibanj 2015 05:49

AGAPE: Obavijest potpisnicima peticije protiv poskupljenja vode

Napisao/la 

Poštovani potpisnici peticije protiv poskupljenja vode, predstavnici naše Udruge su u ponedjeljak 25.5. bili prisutni na sjednici Općinskog Vijeća čiji dnevni red nije uključivao točku o našoj inicijativi, a predsjedavajući je uputio prisutne da je peticija zaprimljena i proslijeđena u daljnju proceduru.

Prema zakonu o lokalnoj samoupravi ŽZH čl. 59 i Poslovniku Općine Ljubuški, Općinsko Vijeće MORA raspravljati o građanskoj inicijativi-peticiji.
U spomenutom zakonu nije naveden rok rasprave, no prema Poslovniku Općine, OV mora u roku tri mjeseca dati odgovor podnositeljima inicijative.

Peticija s našim potpisima predana je 4.5.2015. Budući da je peticijom prikupljeno mnogo više od potrebnog broja potpisa, vjerujemo da će Općinsko Vijeće ovu inicijativu razmatrati u što skorijem roku, posebno uzevši u obzir da je u ljetnim mjesecima potrošnja vode mnogo veća nego ostatak godine.

Zahvaljujemo građanima što su prepoznali ovu inicijativu kao način utjecaja na odluke od iznimnog značaja za njihovu sredinu.

Udruga mladih Agape