Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Lipanj 2015 13:36

Ljubuški: Otkrili 20 stabljika marihuane visoke do 1,5 metar

Napisao/la 

Radeći na sprječavanju nezakonitog prometa opojnim drogama pripadnici Jedinice granične policije Doljani su 4. lipnja na području graničnog pojasa općine Ljubuški otkrili zasad od 20 stabljika marihuane visine do 1,5 metara.

Na istom mjestu zatečen je državljanin Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, M. M. (1976.) koji je došao s namjerom zaliti stabljike.

O događaju je obaviješten dežurni županijski tužitelj po čijem je nalogu M. M. uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”. U toku je dalji rad na ovom slučaju, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Tuzla su 4. lipnja na letu za Geteborg, prilikom KDZ kontrole putnika i ručnog prtljaga, otkrili veću količinu neprijavljenog novca i to: 16 450 eura, 49 500 švedskih kruna i 5 150 maraka.

Novac je pripadao državljanki Švedske N. D. (1931.), koja nije posjedovala potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. Osoba i novci su predani službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Izačić 4. lipnja iza ponoći uhitili su državljanina BiH S. E. (1983.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Bugojno zbog kaznenog djela “šumska krađa”. S. E. je predan službenicima Sudske policije.

Dan ranije, službenici te jedinice uhitili su državljanina Austrije R. R. (1965.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim MUP USK Bihać raspisao tjeralicu zbog kaznenog djela “laka tjelesna ozljeda”. R. R. je predan službenicima Policijske uprave Bihać.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik su 4. lipnja u 19:55 sati, na izlazu iz BiH, na graničnom prijelazu za pogranični promet Zvornik, uhitili državljanina BiH, A. P. (1973.), nakon što je graničnim provjerama ustanovljeno da ga potražuje Općinski sud Tuzla zbog dva kaznenih djela “prevara” i “teška krađa”. A. P. je predan službenicima Sudske policije Tuzla, navodi se u priopćenju za javnost Granične policije BiH.