Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 01 Srpanj 2015 15:45

Pola godine zatvora za krađu milodara iz crkve sv. Kate

Napisao/la 

Pravomoćnom presudom Općinskog suda u Ljubuškom Josipu Karačiću iz Čapljine (1984) izrečena je kazna zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci zbog kaznenog djela Teške krađe iz članka 287 stavak 1 točka a) KZ FBiH.

Karačić je 08.07.2014. godine, oko 22:15 sati u Ljubuškom, u ul. Zrinsko- Frankopanskoj, u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, došao do crkve Svete Kate, prišao ulaznim drvenim vratima sa južne strane Crkve i uz upotrebu fizičke snage i metalnog vijka dužine 20 cm, podbadanjem djelovao na donji dio vrata koja je na taj način otvorio, te kroz tako sačinjen otvor ušao u unutrašnjost Crkve, nakon čega je ponovno uz upotrebu fizičke snage i metalnog vijka odvalio vratašca na drvenim sandučićima ispod dva kipa, a potom kroz sačinjen otvor iz unutrašnjosti kipa uzeo neutvrđeni iznos sitnog novca u metalnim kovanicama, nakon čega je sa otuđenim novcem izišao kroz ulazna vrata izvan Crkve gdje su ga zatekli policijski službenici PU Ljubuški, oštetivši na taj način crkvu Svete Kate za vrijednost otuđenog novca.

Osuđenik je u tijeku glavne rasprave priznao krivicu za počinjeno kazneno djelo, te izrazio kajanje, međutim kako je isti ranije kažnjavan za mnogobrojna kaznena djela, te je utvrđeno da je višestruki specijalni recidivist, sud smatra da će se naprijed izrečenom minimalnom zatvorskom kaznom u trajanju od 6 (šest) mjeseci u cijelosti ispuniti svrha kažnjavanja.

http://opsud-ljubuski.pravosudje.ba/