Ispiši ovu stranicu
Subota, 11 Siječanj 2014 09:15

Međunarodni kongres Humac – Ljubuški 2014.

Napisao/la 
Međunarodni kongres Humac – Ljubuški 2014. Međunarodni kongres Humac – Ljubuški 2014.

U spomen 130 godina Muzeja na Humcu, Općina Ljubuški i Franjevački samostan sv. Ante organiziraju međunarodni kongres “Kulturno - povijesna baština općine Ljubuški”. Kongres će se održati od 21. - 22. ožujka na Humcu, gdje će sudjelovati znanstvenici i stručnjaci iz područja arheologije i povijesti, koji će prezentirati znanstvene priloge o temama vezanim za područje općine Ljubuški.

Znanstveni prilozi su tematski ciljani na novi i nepublicirani arheološki materijal, na nova otkrića i na neadekvatno valoriziranu arheološku građu. Voditelj projekta, mag. arheologije Mirko Rašić istaknuo je u ime organizacijskog odbora zadovoljstvo dosadašnjim brojem prijavljenih sudionika na kongresu. Nakon održavanja kongresa u planu je publiciranje zbornika u kojem će se objaviti svi znanstveni radovi.

Nazočnost na kongresu “Kulturno-povijesna baština općine Ljubuški” potvrdili su prof. dr. sc. M. Sanader i doc. dr. sc. D.Tončinić s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, profesori dr. sc. B. Marijanović, dr. sc. Ž. Miletić, dr. sc. M. Glavičić, dr. sc. A. Uglešić, doc. dr. T. Fabijanić, doc. dr. J. Baraka i doc. dr. D. Vujević s Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Zadru, te asistenti Odsjeka za arheologiju Filozofskog fakulteta u Mostaru.

arheohercegovina.com