Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 29 Listopad 2015 17:23

Ljubuške ulice postale prepune cvijeća i svijeća

Napisao/la 

Povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, i ove će godine Ljubušaci odati počast svojim najmilijima, tako što će njihova vječna počivališta ukrasiti cvjetnim aranžmanima, buketima i svijećama. Ulični prodavači i cvjećari pripremili su širok asortiman, a što se nudi i po kojim cijenama, odlučili smo provjeriti na ljubuškim ulicama i cvjećarnicama.

Dobra prodaja

Djelatnica jedne od nekoliko cvjećarnica kazala nam je kako popularne “lončanice” koštaju od 5 do 7 maraka, dok će za aranžmane i bukete od prirodnog cvijeća kupci izdvojiti od 20 do 35 maraka, ovisno o veličini i izboru cvijeća. Jedna krizantema, pak,  košta 2 marke, dok se ruže po jednom komadu prodaju po cijeni od  2.50 do 3 marke.  Za svijeće vrijedi jednaka cijena kao i proteklih godina, pa se one prodaju po cijeni od jedne do 5 maraka. One na baterije koje “titraju” oko 100 dana prodaju se po cijeni od 8 do 15 maraka.
“Što se tiče prodaje, poprilično smo zadovoljni, iako većina naših građana voli obavljati kupovinu u posljednji trenutak. Tako smo i proteklih godina najviše posla imali dan prije samog blagdana Svih svetih”,  kazala nam je naša sugovornica.

Različite cijene

Nešto niže cijene cvijeća i svijeća nude se kod uličnih prodavača. Nekoliko njih zatekli smo na kružnom toku, na samom ulasku u grad. Saznali smo kako lončanice, koje su jedne od najtraženijih cvjetova, koštaju od 5 (male) do 6 maraka (velike). Cvjetni aranžmani, poznatiji kao ikebane, prodaju se po cijeni od 10 do 30 maraka, dok plastične svijeće koštaju 2 marke.  Kako ističu prodavači, prodaja ne ide loše, ali se tijekom subote očekuje veća potražnja.  Možemo zaključiti kako su i ljubuški cvjećari i ulični prodavači suglasni u jednome – kada je riječ o njihovim najmilijima, kupci ne troše previše riječi o cijenama.

Dnevni list