Ispiši ovu stranicu
Utorak, 03 Studeni 2015 06:20

HUMANITARNA AKCIJA: Izgradimo "Kućicu iz bajke"

Napisao/la 

Zumba klub FEEL FREE Ljubuški već godinama aktivno sudjeluje u raznoraznim humanitarnim događajima u zemlji i inozemstvu. Još jedan takav događaj članovi ovog kluba planiraju organizirati u gradu u kojem djeluju, a u dobar ishod istog ne sumnjaju. Riječ je, naime, o humanitarnoj akciji, tj. humanitarnom Zumbathonu s ciljem pomoći Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Duga" Ljubuški.

Humanitarna akcija

Udruga „Duga“ osnovana je 2007. godine i djeluje na području općine Ljubuški. Bore se svim snagama opstati jer isključivo djeluju od rada roditelja, pišu projekte i izrađuju rukotvorine koje prodaju, a organiziraju i predstave te festivale. Ove godine su odlučili krenuti u projekt, prikupljanja donacija za svoju "Kućicu iz bajke", odnosno za izgradnju Centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju.

 Za sada borave u iznajmljenom, neadekvatnom prostoru koji sami financiraju, a zahvaljujući određenim projektima, uspjeli su osigurati dio sredstava kako bi krenuli s izgradnjom novog doma. Ipak, ta sredstva nisu dostatna, za što im treba dodatna pomoć. Upravo je Jozefina Gagro - Perić, voditeljica Zumba kluba FEEL FREE Ljubuški, začetnica ideje da se osiguraju dodatna financijska sredstva za gore spomenutu udrugu.

"Nakon što sam došla na ideju za humanitarnu Zumbathon akciju u Ljubuškom, prvenstveno sam morala zatražiti dozvolu iz sjedišta Zumbe na Floridi. Pozitivan odgovor bio je dovoljan da se krene u daljnju realizaciju, a potom je uslijedilo traženje adekvatnog prostora za provedbu ove akcije.  Moram naglasiti kako je i općina Ljubuški dala svoj doprinos, odnosno odobrila korištenje Gradske športske dvorane bez novčane naknade“ , kazala nam je Gagro – Perić, koja je i sama nebrojeno puta sudjelovala na humanitarnim Zumbathonima, odnosno masovnim Zumba treninzima, s ciljem pomoći najpotrebnijima.

Akcija 21. studenoga

Kako je potvrđeno našoj sugovornici,  oko 15 – ak instruktora Zumbe iz BiH, Hrvatske, pa čak i iz daleke Dominikanske Republike, odazvat će se ovoj humanitarnoj akciji, a svoj doprinos dat će i plesni klub „Paganini“ te najmlađi članovi Zumba kluba FEEL FREE Ljubuški.

„Termin održavanja Zumbathona u Ljubuškom zakazan je za 21. studenoga s početkom u 16 sati, nakon čega će se za sve zumbaše i zumbašice upriličiti after party i domjenak s hercegovačkim i dalmatinskim specijalitetima. Također, gosti će imati priliku upoznati se s ljepotama ljubuškog kraja, ali i dan poslije posjetiti Brdo ukazanja u Međugorju“, istaknula je Gagro – Perić, poručivši kako dva sata Zumba® Fitnessa uz licencirane goste Zumba® Fitness instruktore nikako ne biste trebali propustiti. Ako ipak niste tip za rekreaciju, sudjelujte tako što ćete plesače bodriti sa tribina jer  - važno je sudjelovati.

„Preporučena cijena ulaznice za ovaj događaj je 10 maraka no, ako niste u mogućnosti toliko izdvojiti ili dolazite sa cijelom obitelji, slobodno možete donirati i manji iznos. Važno je pokazati humanost i solidarnost, a Ljubuški to može“, zaključila je voditeljica Zumba kluba FEEL FREE Ljubuški.

Antonela Marinović / Dnevni list