Ispiši ovu stranicu
Subota, 28 Studeni 2015 09:31

Mlada Ljubušanka dvije godine zaredom dobila Dekanovu nagradu

Napisao/la 

Dobiti Dekanovu nagradu želja je svakog studenta. Potvrda je to za uspjeh, trud i zalaganje studenata, a čime se znatno povećava mogućnost zaposlenja nakon diplomiranja.

Dobitnica čak dviju Dekanovih nagrada je 23-trogodišnja Josipa Markić iz Ljubuškog, studentica pete godine Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Već dvije godine zaredom, kao rezultat njezinog dosadašnjeg rada, od strane Pravnog fakulteta Josipa je izabrana za najbolju studenticu na svojoj godini. Upornost, čvrsta volja, mukotrpan rad i želja za uspjehom doveli su je do velikog priznanja – Dekanove nagrade.  Ovo vrijedno priznanje, za ostvareni prosjek ocjena 5.0., uručeno joj je u četvrtak na svečanoj promociji još jedne generacije diplomiranih studenata Pravnog fakulteta, koja je upriličena u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Kao studentica Pravnog fakulteta Josipa aktivno sudjeluje na raznim radionicama, seminarima i natjecanjima koja se održavaju na fakultetu.

“Sudionica sam važnog projekta pod nazivom ‘Dani prava’ koji se svake godine organizira od strane Europskog udruženja studenata prava Mostar. Dobitnica sam i nagrade za osvojeno treće mjesto u natjecanju u pisanju ugovora koje je organizirala ELSA Mostar. Uz navedeno, sudjelovala sam i u Pravnim klinikama Medijskog prava, što  mi je uvelike pomoglo i olakšalo razvoj u onome što volim i u čemu želim biti iznimno uspješna”, kazala nam je ova iznimno uspješna studentica, dodavši kako motivaciju za učenjem i radom pronalazi i crpi svakodnevno. Sve s ciljem da se znanje i uspješnost u BiH prepozna i nagradi, te na taj način olakša mladim perspektivnim osobama razvitak i sudjelovanje u napretku društva.

Kako ističe naša sugovornica, nesebična potpora roditelja je važna karika koja svakoga vodi ka ostvarenju životnog cilja, pa tako i nju. Uz roditelje, velikim dijelom za svoj uspjeh može zahvaliti nesebičnoj toleranciji i pomoći profesora i asistenata. Svi oni su doprinijeli odličnim rezultatima kroz Josipino školovanje.

“S obzirom na to da sam završna godina i školovanje privodim samom kraju, slobodno vrijeme koristim ulažući u vlastiti razvitak na različitim poljima koja me ispunjavaju. Također, planiram ići stepenicu više, odnosno upisati doktorski studij na Pravnom fakultetu u Mostaru”, kazala nam je Josipa.  A kada je u pitanju zaposlenje u struci, vjeruje kako za uporne i kvalitetne osobe koje žele raditi i svoje znanje pokazati i u praksi, nema mjesta za brigu.


Antonela Marinović / Dnevni list