Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 29 Studeni 2015 15:23

Održano 1. silo „Dream team Babe i prijatelji“

Napisao/la 

Članice ljubuške ženske pjevačke skupine Dream team Babe priredile su u subotu jedinstvenu glazbenu večer posvećenu tradicionalnim hercegovačkim napjevima. I. silo "Dream team Babe i prijatelji“ u restoranu „IVMA“ u Radišićima okupilo je brojna kulturno umjetnička društva iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, ali i samostalne izvođače koji su zasvirali na guslama i diplama. Manifestaciji su, također,  nazočili i predstavnici županijske i općinske vlasti.

Ovom manifestacijom Dream team Babe izrazile su zahvalu i uzvratile domaćinstvo  prijateljima kod kojih su gostovale, od Imotskog do Stoca. Bila je to prilika za jedno veselo druženje, tijekom kojeg su organizatorice počastile svoje goste izvođenjem autorskih pjesama i napjeva koje one često izvode u svom repertoaru.

Nakon službenog dijela programa koji je obilježen s trinaest glazbenih točaka, priređena je večera za domaćine i njihove goste koji su, ovom prigodom, dobili i prigodne darove te zahvalnice.

Tako su ovo prvo silo podržali: Ivan Vidić na guslama, Sinovi Hercegovine – bećari iz Širokog Brijega, bećari s Neretve – Veselko Zubac i njegov tim, gangaši iz Širokog Brijega, Antas Mucić na diplama iz HKUD-a Herceg-Stjepan, bećari iz Prenja Đuka i njegova skupina, gangašice Iz Imotskog, gangašice iz Veljaka, bećari – HKUD Studenčica, gangaši iz Gruda, muška i ženska ganga – KD Sv. Ante – Humac i na kraju Dream team Babe i guslar Marko Čolak s Ledinca.

Iako su u trećoj životnoj dobi, Dream team Babe ne napušta volja za izvođenjem tradicijskih napjeva. S radošću opjevavaju gangu, bećarac, ojkavicu, ali i svatovske i duhovne pjesme.  Rado se odazivaju i na manifestacije humanitarnog karaktera pa su nedavno svojom nazočnošću obogatile i akciju prikupljanja pomoći za teško oboljelog Živka Mikulića iz Klobuka.

Predstavnici županijske i općinske vlasti i Dream team Babe

Diplar Antas Mucić

studencica

Grudski gangaši

Bolji Ljubuški