Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 18:28

Druženje ljubuških umirovljenika kao uvod u "Advent u knjižnici"

Napisao/la 

U Hrvatskoj knjižnici Ljubuški danas  je druženjem uz čaj i čajne kolutiće započelo vrijeme priprave za Božić. U okviru projekta "Advent u knjižnici", u prigodnom programu su sudjelovali članovi Udruge umirovljenika – klub Ljubuški.

Okupljenim umirovljenicima obratili su se voditelj odjela Hrvatske knjižnice Ljubuški Ivica Vizentaner, predsjednik OV Ljubuški Tihomir Kvesić, kao i voditelj Odjela za arheologiju Kulturno-športskog centra Ljubuški Mirko Rašić.

Za njih je, ovom prigodom, predavanje održao fra Goran Azinović, pozvavši ih na promišljanje o pravom značenju nadolazećih blagdana. Razgovarali su i o problemima kojih ih muče, ali i o vremenu u kojem živimo, punom žurbe i stresa. Bila je to prigoda i da umirovljena učiteljica Zdenka Pavlak predstavi svoje heklane rukotvorine, s čijom je izradom krenula u 60-im godinama svoga života. Kako nam kaže, motivi su ponajviše vezani za ljubuški kraj i njegovu prirodu.

Uz  prigodno predavanje, program je obogaćen adventskim pjesmama, nakon čega su svim sudionicima uručeni prigodni pokloni.

DSC05638

umirovljenici

DSC05662

DSC05657

Bolji Ljubuški