Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 19:08

AGAPE: Ukoliko želite osjetiti pravu draž božićnog duha, učinite dobro djelo!

Napisao/la 

Nalazimo se u jednom od najljepših mjeseci u godini. Prosinac je specifičan mjesec. Posjeti nas sv. Nikola, sadimo pšenicu za sv. Luciju, iščekivamo Božić da se družimo s najmilijima, a finish je sama proslava Stare i doček Nove godine.

Sigurni smo da već razmišljate kako ćete urediti svoj dom, da pomno birate lampice i kuglice za bor, kao i recepte za kolačiće koje ćete praviti (ili ste to već s radošću napravili).

Isto kao što svoje domove ukrašavaju pojedinci, Agapeovci ukrašavaju svoj mali dom pod šatorom na Trgu domovinske zahvalnosti, u projektu nazvanom Reakcija. Onaj trenutak kad se sve pripremi i na kraju upale lampice izaziva veliku radost kod svih nas.

Međutim, nismo svi te sreće da u toplini svoga doma možemo planirati zimska druženja uz kolače i obilan stol. Iako će većina nas uzdahnuti s negodovanjem kako si ne mogu priuštiti sve one stvarčice koje bi željeli u nestašici novca, želimo vam reći da ukoliko čitate ovaj post u toploj kući i niste gladni trebate biti zahvalni. Pojedini naši sugrađani sada gladuju, hladno im je i boje se za svoju budućnost. Zima je surova i ne štedi nikoga. Stoga, kad se ugase lampice na sajmu na trgu počinje najljepši dio našeg projekta, posjeta i raznošenje paketa obiteljima kojima je potrebna pomoć. I da, ove fotografije su samo mali prikaz onoga kako i gdje žive neki od naših sugrađana.

Ukoliko želiš osjetiti pravu draž božićnog duha, učini dobro djelo. Pomozi onome kome je potrebno ili zajedno s nama napravi nešto za svoje sugrađane, bilo za vrijeme sajma ili nakon njega. Svi ste dobrodošli!

AGAPE