Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Prosinac 2015 13:43

BOŽIĆNI SAJAM Omamljujući mirisi i glazbeni zvuci privukli građane Ljubušake

Napisao/la 

Udruga mladih Agape u srijedu je startala s humanitarnom akcijom “Reakcija 2015.” u sklopu koje se priređuje treći “Božićni sajam”. Sajam je, već tradicionalno, humanitarnog karaktera te će svi prilozi, kao i oni od prodaje, pomoći najugroženijim obiteljima iz ljubuške općine.

Prva sajamska večer protekla je, kako se i očekivalo, u ugodnom ozračju. Veliki broj Ljubušaka posjetio je šator na Trgu domovinske zahvalnosti, kako bi uživali u međusobnom druženju uz razne specijalitete, kuhano vino i čaj. Nije izostao ni glazbeni dio programa koji je obogaćen nastupima članova KUD-a Veljaci, folklorne skupine Dječjeg svijeta Ljubuški “Veseli opančići”, kao i pjevačke skupine HKUD “Sv. Ante”.

Tijekom druge večeri sajma nastupili su: Ana Buntić uz pratnju Tigrana Delića, s kojim su nastupile i Dubravka Mijatović i Antonela Marinović, zatim Mate Milićević i Anton Boras, Studenački bećari i pjevački zbor, te na kraju Darko Šutalo Rahan.

“Jako smo zadovoljni prethodnim večerima sajma. Posjetio nas je veliki broj Ljubušaka, a imali smo i pomoć volontera koji su vršili prodaju i pomogli da sve ide po planu. Svi smo uživali, a ako je bilo nekih grešaka, nastojat ćemo da ih kroz sljedeće dane ne bude. Cilj nam je okupiti što više naših sugrađana kako bi zajedničkim snagama osigurali da preko 300 potrebitih obitelji iz naše općine s radošću dočekaju Božić”, poručuju iz Udruge mladih Agape.

Božićnim sajmom oduševljeni su i sami Ljubušaci, od kojih se mogu čuti sve pohvale za organizatore koji već tri godine ulažu puno truda kako bi prosinac u Ljubuškom protekao u veselom ozračju.

“Ovo je jedan od najpozitivnijih događaja u našem gradu, što će zasigurno mnogi potvrditi. Uvijek se iznova veselim što mogu dati svoj prilog za pomoć najpotrebnijima”, kazala je jedna građanka.

Dodajmo i to kako se sajamske večeri nastavljaju do 20. prosinca kada će svi posjetitelji imati priliku kupiti razne rukotvorine, božićne ukrase i razne poslastice, ali i ostaviti svoje priloge u obliku hrane, novca i drugih potrepština. Posljednjeg dana sajma, u nedjelju, osim večernjeg dijela programa, Agapeovci pripremaju i druženje s građanima od 10 do 14 sati.

collage sajam

Više fotografija s "Božićnog sajma" pogledajte putem Facebook stranice Bolji Ljubuški.

Dnevni list / Bolji Ljubuški