Ispiši ovu stranicu
Utorak, 22 Prosinac 2015 09:51

Završen Agape-ov III. Božićni sajam

Napisao/la 

Pet dana sajma na samom početku je predstavljalo veliki izazov za nas. Iz godine u godinu želimo biti veći, želimo biti bolji, želimo više pružiti svome gradu s istim ciljem, da pomognemo socijalno ugroženim obiteljima iz naše općine. Volontiranje i humanitarni rad izgrađuju svaku osobu. To su životne lekcije koje te ne može naučiti formalno obrazovanje. Kada radiš i daješ srcem tada se mogu izroditi samo pozitivni proizvodi. Smatramo da se to i vidjelo i osjetilo tijekom ovih pet dana.

Kad smo prvi put upalili lampice, kad su zamirisale pečene kobasice i kuhano vino pustilo svoje mirise, bili smo presretni i s nestrpljenjem iščekivali svoje prve goste. Ove godine nam je neizmjerno drago da ste nas iznenadili posjetom u tolikom broju. Šator je svake godine sve veći i veći, a opet je sve tjesniji i tjesniji. Lijepo je vidjeti kako se ljudi smiju, zabavljaju i druže, kako se sreću prijatelji i poznanici koji se godinama nisu vidjeli.
Lijepo je bilo i uživati u glazbenim notama naših sugrađana i prijatelja iz okolice. Željeli smo zastupiti sve glazbene ukuse, od kulturno umjetničkih društava, gange, harmonike, gitare, dječje izvede kao i zborske, vjerske glazbe, r'n'r, popa i tamburaša. Svako je mogao izabrati po svome ukusu. Stoga im se sada želimo i zahvaliti. I. večer su nastupali: Veseli opančići, Gangšice i KUD Veljaci. II. večer su nastupali: Bećari i zbor iz Studenaca, Poznati glasovi sa Radio Ljubuškog, Ana Buntić, Mate Miličević, Antun Boras i Darko Šutalo. III. večer nas je zabavljao Duo Dos Locos. IV. večer su nastupali Pancelot Band iz Ljubuškog, Band La Grange iz Širokog Brijega i vitezovi iz Stoca, a V. večer smo ugostili Dream Team babe, Veliki zbor sv. Kate, fra Marina Karačića i prijatelje i tamburaški sastav Miris Juga. Voditeljsku ulogu je imala ekipa Radio Ljubuškog. Hvala vam što ste tako divni, što lijepo pjevate i što nas podržavate i što ste se odazvali našem pozivu. Hvala i našem tonskom majstoru koji je odradio vrhunski posao.
Osim glazbenih izvođača spomenut ćemo ljude koji stoje na hladnom zraku i brinu se da mi svi jedemo i pijemo toplo, a to je naša rasplesana i vesela kuhinja. Hvala damama i gospodi koji su pekli kobasice, fritule i uštipke, kuhali vino i čaj, kao i našim dragim volonterima koji su stajali za štandovima i sve to strpljivo prodavali. Hvala i onima koji su donirali rukotvorine i kolače. To su štandovi koji čine ukras sajma.
I na kraju, hvala svima vama što ste bili dio svega ovoga, što ste donirali novac i uživali zajedno s nama. Ljubuški, mi smo željeli nešto tebi pokloniti i uspjeli smo zajedničkim snagama.
Sinoć smo ugasili lampice na trgu, spakirali šatore i ugasili grijalice. Iako izgleda kao kraj, za nas je početak. Mi idemo dalje. Krećemo sa pripremanjem paketa i posjetom najpotrebitijih obitelji u našoj općini. Svi vi koji želite i dalje biti uz nas, volontirati, otići na teren s nama, ste dobrodošli!

UDRUGA MLADIH AGAPE