Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Veljača 2016 08:43

Ljubuški karneval okupio oko 900 sudionika

Napisao/la 

Članovi Karnevalskog društva Prolog i ove su se godine svojski potrudili kako bi brojnim Ljubušacima priredili pravu karnevalsku feštu. Tako je 18. Ljubuški karneval, koji slavi svoju punoljetnost, obilovao dobrom zabavom tijekom koje nisu izostale šale i dosjetljivi komentari o svim aktualnim događanjima.

Ovogodišnja fešta je, kao i prethodnih godina, obilježena s 23 karnevalske skupine te velikim brojem posjetitelja koji su iskoristili lijep i sunčan nedjeljni dan kako bi prodefilirali kroz središte grada do Centra malih sportova gdje je uslijedio prigodan dvosatni program.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić bio je “primoran“ predati vlast i ključeve grada meštu od karnevala, nakon čega je uslijedilo proglašenje karnevalske republike. Ni ove godine Barbarić nije bio uskraćen za prigodan poklon, pa je tako dobio „saborski tambure“, dok je predsjednik Općinskog vijeća Tihomir Kvesić dobio popularni “kvesko“ po uzoru na „joker“ u legendarnom kvizu Kviskoteka.

Posebnost ovogodišnjeg karnevala je to što je bio humanitarnog karaktera, pa su tako nazočni uživali u ogromnoj slastici, četiri metra visokoj torti iz slastičarnice Golden days, a koja je izrezana na više od 1500 komada. Komad torte je prodavan po simboličnoj cijeni od 1 marke, a cjelokupan prihod od prodaje donirat će se Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama “Duga” Ljubuški.

Nakon programskih aktivnosti na Centru malih sportova, maškare su se uputile u Prolog gdje je uslijedilo spaljivanje osuđenog Marka Karnevala, dodjela nagrada najboljim maskama i grupama te velikim balom pod maskama.

Više fotografija sa ovog događanja pogledajte putem sljedećeg linka: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.556859857804546.1073741843.450079835149216&type=3

Bolji Ljubuški