Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 03 Ožujak 2016 10:02

Akcija "Posvoji jedan buket" u Ljubuškom

Napisao/la 

Međunarodni dan usamljenih buketa “The Lonely Bouquet Day”, pod geslom “Posvoji jedan buket”, naziv je zanimljive akcije koja se u svijetu održava već nekoliko godina. Inicijativu Veronike Molnar iz Cvjetnog ateliera Kala u Višnjevcu da se taj dan obilježi i u Hrvatskoj, prihvaća sve više cvjećarnica, među kojima i ljubuška cvjećarnica Cvjetna čarolija Maslačak te Mimoza iz Čapljine.

“Ovaj zanimljiv događaj održan je u mnogim državama u lipnju protekle godine. Tako sam došla na ideju da se isti obilježi i u Hrvatskoj i to 4. ožujka kada planiramo organizirati cvjetnu akciju na državnoj razini. Akciju sam prvotno najavila na Facebooku te sam ugodno iznenađena velikim brojem prijava za sudjelovanje “, kazala nam je Molnar.

Željana Grbavac, iz Cvjetne čarolije Maslačak, kaže kako je rado prihvatila ovu inicijativu.

„Pripremamo različite bukete i cvijeće koje ćemo 4. ožujka ostaviti na raznim mjestima u gradu, u vrijeme kada nema prolaznika. Lokacije, naravno, nećemo još otkriti, kako bi ova akcija bila što zanimljivija“, poručila je Grbavac te je dodala kako je ovo jedinstvena prilika da se jednim ili više buketa nepoznatim ljudima priušte lijepi trenuci, a istom se dobiva i besplatna promocija.

U Facebook događaju za 4. ožujka “Posvoji jedan buket” svaki cvjećar može dati podatke o tome u kojem je mjestu te u kojoj je ulici ostavio buket. Nadalje, “posvojitelji” mogu na stranicu događaja učitati fotografije nastale s njihovim buketima, a ujedno se te fotografije moraju učitati i na stranice danih cvjećarskih obrta od kojih je došao poklon.

 Antonela Marinović / Dnevni list