Ispiši ovu stranicu
Petak, 26 Srpanj 2019 19:05

Službeno otvoren edukativni centar Credo

Napisao/la 

Zvonko Milas, tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, danas je u Ljubuškom službeno otvorio centar Credo, edukativni, tehnološki i kreativni park dijeljenja znanja, koji ima za cilj mladima osigurati pristup tehničkim sredstvima i steam znanjima i vještinama za 21. stoljeće.

U sklopu programa otvorenja ovog centra, upriličena je i dodjela diploma djeci – prvim polaznicima Credo ljetnog steam kampa iz područja vizualnog programiranja, robotike i audio vizualnih tehnologija, koji su u radionicama sudjelovali kroz protekli tjedan. Predavanja su bila interaktivna i multimedijalna, uključivala su individualni i grupni rad, kao i praktični rad uz instrukcije i konzultacije predavača s ciljem da djeca kroz formalne i suvremene metode učenja na zabavan način usvajaju gradivo i poboljšaju vlastite vještine.

Ovom prigodom, diplome su dodijelili Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Nevenko Barbarić, gradonačelnik Grada Ljubuškog.

Događaju su nazočili i Toni Kraljević, dopredsjednik Vlade i ministar financija ZHŽ-a, Tihomir Kvesić, predsjednik Gradskog vijeća, Ivan Jelčić, predsjednik Skupštine i Žana Ćorić, savjetnica s posebnim položajem za pitanje Hrvata u BiH.

Besplatne radionice za skoro 150 djece organizirala je Udruga Hercegovački STAP uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

credo1

Više fotografija s otvaranja centra Credo možete pogledati na Facebook stranici CREDO.