Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 31 Srpanj 2019 06:09

Potpisani vrijedni ugovori, među prioritetima utopljavanje škole u Klobuku

Napisao/la 

Na imanju Marića gaj u Grudama jučer su se okupili načelnici, gradonačelnici i predstavnici lokalnih zajednica Gruda, Širokog Brijega, Ljubuškog, Posušja i Tomislavgrada te ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH Josip Martić.

Uz načelnika općine Grude Ljubu Grizelja, sastanku su nazočili i gradonačelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić, predstavnik grada Širokog Brijega, načelnik općine Posušje Branko Bago i načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin, piše Grude.com. 

Na početku sastanka ministar Martić je objasnio razloge zbog kojih su se danas sastali u Grudama.

"Danas potpisujemo ugovore s gradovima i općinama iz ovog dijela FBiH, a tiču se dva naša programa. Jedan je program utopljavanja zgrada radi uštede energije, a drugi sanacija šteta prouzrokovanih klizištima i poplavama ili koje mogu biti prouzrokovane klizištima i poplavama. To su škole i jedan vrtić, a u općini Grude je pripremljen ugovor za sanaciju šteta od poplava i klizišta. Ukupna vrijednost ovih ugovora koje ministarstvo sufinancira je 350 tisuća KM, a također ima i sudjelovanje općina i gradova u jednom manjem iznosu u odnosu na ovaj naš. Izražavam zadovoljstvo današnjim danom. Ovi ovdje supotpisnici su aplicirali na naše programe, ispunili sve uvjete i mi smo donijeli odluku o dodijeli sredstava. Nadam se da će ovo što potpisujemo biti na dobrobit građana koji ovdje žive", istaknuo je Martić.

 Zadovoljstvo ovim danom nije krio ni grudski načelnik Ljubo Grizelj.

"Prije svega, meni je drago da je Općina Grude domaćin ugovora vrijednih 350 tisuća KM. Općina Grude je dva ugovora danas potpisala, jedan je iz programa energetske efikasnosti, a drugi je zaštita od bujica, na području platoa kod osnovne škole i dječjeg vrtića. Ovo je nastavak projekta i vjerujemo da ćemo uz nešto vlastitih sredstava uspjeti to završiti", kazao je Grizelj.