Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Kolovoz 2019 12:30

Jazz večer, pod otvorenim nebom, oduševila Ljubušake

Napisao/la 

Glazbena škola Ljubuški i Grad Ljubuški priredili su Ljubušacima nezaboravan jazz koncert pod otvorenim nebom. Ni izrazito sparno vrijeme nije spriječilo ljubitelje jazza da u Parku hrvatskih banova uživaju u izvedbama poznatog hrvatskog pjevača Marka Tolje i Big Banda iz Makarske, ali i benda učitelja Glazbene škole.

Naime, „Ljubuški Jazz Fest“ kao ideja postoji već nekoliko godina, ali ne u klasičnom festivalskom smislu kao isključivo koncertni, revijalni program. Početnu ideju i srce festivala, uz koncerte kao neizostavni dio, čini edukacija, odnosno seminar jazza i improvizacije s vrhunskim predavačima na solo instrumentima.

Krajem kolovoza u Ljubuški dolaze istaknuti jazz glazbenici iz Hrvatske i Slovenije, koji će održati sedmodnevne jazz radionice otvorenog tipa za polaznike svih uzrasta na klaviru, saksofonu, bas gitari/kontrabasu i na bubnjevima. Radionice će trajati od 23. do 30. kolovoza u Glazbenoj školi Ljubuški. 

„Ovim putem pozivamo glazbenike, koji žele naučiti ili proširiti svoje znanje o jazzu i improvizaciji, da se prijave na seminar aktivno ili pasivno“, poručili su organizatori.

tolja1

tolja2

tolja4

Bolji Ljubuški