Ispiši ovu stranicu
Petak, 16 Kolovoz 2019 19:00

Ljubuški karneval danas nastupa u Čapljini

Napisao/la 

Međunarodni ljetni karneval u Čapljini, 21. po redu, održat će se danas, a među 19 karnevalskih skupina iz 6 europskih zemalja, nastupit će i „Karnevalsko društvo Prolog“ kao predstavnik „Ljubuškog karnevala.“

"Bit će to treći nastup Ljubuškog karnevala na međunarodnom ljetnom karnevalu u Čapljini. Nakon što smo premijerno nastupili 2014. godine kao „Hercegovački faraoni“ i prošle godine kao „Obitelj Kremenko – ljudi s kamena“, ove godine naši karnevalski predstavnici nastupaju s maskom „Domoroci“, s kojom su prije dva mjeseca osvojili prvo mjesto na prestižnom međunarodnom karnevalu u Korceu, u Albaniji", priopćili su iz KD Prolog. 

Nakon druženja svih karnevalskih skupina koje će započeti u 15 sati u restoranu Staklo – Počitelj, u 17 sati uslijedit će svečani prijam predstavnika svih karnevalskih skupina kod gradonačelnika Čapljine dr. Smiljana Vidića, gdje će Ljubuški karneval predstavljati meštar od karnevala Jakov Begić i jedan od začetnika Ljubuškog karnevala Ivan Šalinović.

Skup svih karnevalskih skupina započet će u 19 sati na platou kod Gradske športske dvorane u Čapljini, odakle će u 20 sati krenuti međunarodna karnevalska povorka. Nastupi svih karnevalskih skupina bit će upriličeni na otvorenoj ljetnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava, a ljubuški predstavnici će nastupiti kao „šećer na kraju“, posljednji u nizu 19 karnevalskih skupina. Sve prisutne će po završetku karnevalskog programa zabavljati legendarni sarajevski bend Crvena Jabuka.