Ispiši ovu stranicu
Utorak, 03 Rujan 2019 13:11

DZ Ljubuški: Odjel pedijatrije počinje s novom organizacijom rada

Napisao/la 

Iz Doma zdravlja Ljubuški najavili su novu organizaciju rada na Odjelu pedijatrije. Naime, nakon dogovora s liječnicima pedijatrima na Odjelu, a sve u cilju poboljšanja dostupnosti zdravstvene skrbi najmanjim i najugroženijim članovima zajednice, Odjel pedijatrije Doma zdravlja Ljubuški od 9. rujna počinje s novom organizacijom rada.

Jedan liječnik - pedijatar će raditi prvu smjenu i obavljati preglede bolesne djece, kao što je to bilo i dosad. Drugi pedijatar će dolaziti na Odjel u 10.30 sati te će, po dolasku, raditi u savjetovalištu preglede zdrave djece, preglede za cijepljenje, a nakon toga će nastaviti s redovitim radom i pregledima bolesne djece do 18 sati. Na ovaj način će, svima onima koji nisu bili u mogućnoti dovoditi djecu na pregled pedijatra u prvoj smjeni, uslugu pregleda pedijatra ponuditi i u popodnevnim satima.

Kako bi izbjegli nesporazume oko nove organizacije rada na Odjelu pedijatrije, iz DZ Ljubuški uputili su još nekoliko obavijesti. 

"Ovakva organizacija rada će biti moguća samo kada rade oba liječnika pedijatra u Domu zdravlja Ljubuški. Kada je jedan liječnik pedijatar odsutan (godišnji odmor, bolovanje, stučni seminari i sl.), Odjel pedijatrije će raditi u prvoj smjeni. O svim promjenama će korisnici naših usluga, na vrijeme, biti informirani preko naše nove web stranice i linka na društvenim mrežama. 

U tijeku ovog tjedna će biti napravljen novi raspored rada lječnika pedijatara, koji će biti objavljen na našoj web stranici, a vrijedit će dosadašnja praksa da dr. Ivana Vukšić radi preglede u savjetovalištu na parne datume, a dr. Mediha Jakić na neparne datume. Samim time će doktorica koja radi taj dan u savjetovalištu, ostati raditi na Odjelu do 18 sati, što će biti evidentirano na rasporedu rada. Isto tako, dogovoreno je s liječnicama da se ponedjeljkom neće raditi cijepljenje djece, jer je tim danom veliki pritisak djece koja su bila bolesna tijekom vikenda pa će se na Odjelu stvarati velike gužve.

Na kraju, kako bi izbjegli gužve i duga čekanja na preglede pedijatra, sve roditelje naših mališana još jednom molimo da koriste telefonsko naručivanje za preglede pedijatra, preglede za cijepljenje, izdavanje uputnica, propisivanje redovne terapije i druge usluge koje se pružaju na Odjelu. Broj Odjela pedijatrije je: 039/831-580", navedeno je na web stranici dzljubuski.com. 

Uz dostupnost laboratorijske i radiološke dijagnostike u drugoj smjeni, u Domu zdravlja Ljubuški iskreno se nadaju kako će i na ovaj način dodatno unaprijediti i poboljšati razinu zdravstvene usluge za najmlađe korisnike. 

Dzljubuski.com / Bolji Ljubuški