Ispiši ovu stranicu
Subota, 07 Rujan 2019 06:53

Slatki vikend uz Bolji Ljubuški: Napravite savršene princes krafne

Napisao/la 

Princes krafne spadaju u omiljene slastičarske kolače, koji oduševljavaju svojim bogatim okusom i zamamnim izgledom. Pogledajte recept sa slikama slastičarke Irene Milićević i napravite ovu predivnu slasticu. 

Najprije je potrebno napraviti kremu.

princess5Sastojci: 250 ml vode, 250 ml mlijeka, 50 g pudinga od vanilije, 300 g šećera kristal, 125 g žumanjka, 250 g maslaca, 50 g šećera u prahu. Zakuhajte mlijeko, vodu i šećer kristal, a sa strane umutite dio tekućine sa žumancima i pudingom. Po želji, dodajte još arome vanilije. Kada prokuha, ukuhajte puding sa žumancima u prvu smjesu. Kuhajte nekoliko minuta uz povremeno miješanje pa sklonite s vatre i prekrijte prozirnom folijom kako se po površini ne bi stvorila korica. U ohlađenu kremu dodajte posebno umiksan maslac i šećer u prahu. 

princess4

U nastavku slijedi izazov kuhanja tijesta. Nemojte paničariti, bit će to najljepše princes krafne. 

Sastojci:  Stavite kuhati 300 ml vode, 300 ml ulja, vanilija šećer i prstohvat soli. U proključalu tekućinu uspite 350 g brašna i promiješajte. Ukuhajte navedene sastojke kroz nekoliko minuta, dok se tijesto počne odvajati od posude. Sklonite s vatre i dodajite jedno po jedno jaje (oko 6, 7 jaja).  Miksajte do onog trenutka dok se ne formira lijepa sjajna i kompaktna smjesa.

Po završetku, sipajte tijesto u slastičarsku vrećicu i na plehu formirajte princeze. Pecite ih 30 minuta na 170 stupnjeva, bez otvaranja pećnice.  

princess3

Pečene princeze možete puniti slastičarskom kremom nakon što ih presiječete popola ili odozdo. Na kraju ih obilno pospite šećerom u prahu. 

princess2

Ako želite, možete kombinirati i voće i kremu. Pustite mašti na volju!

Bolji Ljubuški