Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 11 Rujan 2019 11:27

Uređaj za elektro-koagulaciju - nova investicija DZ Ljubuški

Napisao/la 

Na Odjel dermatologije Doma zdravlja Ljubuški je stigao novi uređaj za elektro-koagulaciju.

"Taj uređaj se rabi za uklanjanje dobroćudnih izraslina s kože. Riječ je o keratozama, o fibronama koje se najčešće nalaze na regiji vrata i pazuha. Sada smo osigurali da na minimalno invazivan način, bez oštećenja okolne kože i okolnih tkiva, uklonimo te izrasline našim pacijentima. Doktor Pilatić je to i dosad radio na jednom uređaju koji je dosta zastario i prilikom tih intervencija su se oštećivala okolna tkiva kože, a zahvaljujući ovom uređaju ta oštećenja okolnih tkiva su minimalna", rekao je ravnatelj Doma zdravlja Ljubuški Ivan Landeka.

Uređaj je kupljen zajedničkim sredstvima Doma zdravlja Ljubuški i Zavoda za zadravstveno osiguranje.

"Tri tisuće maraka nam je odobrio Zavod za zdravstveno osiguranje, a negdje tri i pol tisuće su naša vlastita sredstva. Ovom prilikom se zahvaljujem našem Zavodu što nam je ukazao podršku i pomoć za kupnju ovog uređaja, koji će za naše pacijente biti vrlo vrijedan", naveo je Landeka.

On je dodao kako je nabavka ovog uređaja dio planskih aktivnosti poboljšanja usluga u Domu zdravlja Ljubuški.

"Ranije smo napravili plan u suradnji sa svim šefovima službi, gdje smo definirali što je potrebno od opreme za svaki odjel. Jedan od tih uređaja u planu bio je i ovaj uređaj za elektro-koagulaciju. Drago mi je da smo tu nabavku uspjeli realizirati u 2019. godini, a nastavljemo s planskim aktivnostima i dalje od kraja godine. Biti ćete obaviješteni o svim planovima i investicijama", zaključio je Landeka.

Novi uređaj za elektro-koagulaciju Domu zdravlja Ljubuški je isporučila tvrtka Dia prom d. o. o. Posušje.

uređaj1

uređaj2

Radio Ljubuški