Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 12 Rujan 2019 08:17

Vikend u Ljubuškom u znaku paraglidinga

Napisao/la 

“Ljubuški Open 2019.”, revijalno natjecanje u preciznom slijetanju na cilj, održat će se tijekom ovog vikenda, ako posluže vremenske prilike. 

Već u subotu,14. rujna, u Ljubuškom bi se u preciznom slijetanju mogli nadmetati renomirani piloti iz regije.

Kako ističu iz Paragliding kluba Ljubuški, na natjecanju će sudjelovati oko 40 do 50 natjecatelja. 

"Osim "lokalaca", za "Ljubuški Open 2019." su se prijavili i natjecatelji iz Zagreba, Šibenika, Zenice, Mostara, Šibenika...", istaknuli su.

Pošto se ove godine očekuje veći broj natjecatelja i publike, klub je imao nešto zahtjevniju organizaciju pa se, kako navode, pazi na svaki detalj. Pomoć će im pružiti i sve raspoložive službe na području Ljubuškog. 

Paragliding klub Ljubuški je, naime, jedan od najmlađih klubova uopće u BiH, koji je napravio dosta toga za relativno kratko vrijeme.

Kroz protekle tri godine, sa starta pored kule hercega Stjepana poletjelo se više od 1800 puta, što je impresivna brojka i za najbolje terene u zemljama bivše Jugoslavije pa i šire.

Klupsko društvo je šaroliko, od mladih pilota u ranim dvadesetima pa sve do starijih pilota u svojim kasnim pedesetima. Piloti nisu samo iz Ljubuškog, ima ih iz Doboja, Makarske, Međugorja, Drvenika…

Bolji Ljubuški