Ispiši ovu stranicu
Subota, 14 Rujan 2019 19:31

Ispunjeno obećanje: U obnovu Gimnazije Ljubuški uloženo oko 300.000 KM

Napisao/la 

Krajem travnja ove godine Grad Ljubuški napravio je svoj prvi rebalans proračuna za 2019. godinu u okviru kojeg je, između ostalog, planirana i obnova Gimnazije Ljubuški.

Pojašnjavajući razloge zbog kojih je urađen rebalans proračuna, gradonačelnik Ljubuškog, Nevenko Barbarić rekao je sljedeće:

"Nije baš uobičajeno da se u ovoj fazi radi rebalans proračuna, ali razlozi za to su loša procjena kada se radi o ulaganju u školske objekte. U proračunu smo najavili i planirali 100.000 KM za obnovu dijela zgrade Gimnazije, međutim, s obzirom na to da prije nismo imali natječajnu dokumentaciju, pojavila se potreba izrade računalnih instalacija, zamjena elektroinstalacija, zatim uspostava vatrodojave i, u konačnici, cjelovita zamjena grijanja koje je napravljeno prije više od 40 godina. Dakle, procjena vrijednosti investicije se sa 100.000 KM popela na 200.000 KM. Poznato je da smo planirali i sanitarne čvorove pa je i tu procjena vrijednosti za 15-ak posto išla gore.". 

Nevenko Barbarić, 29. travnja 2019.

Iako je proračunom prvobitno bilo planirano 100.000 KM za obnovu dijela zgrade Gimnazije, u kolovozu ove godine priopćeno je da je u obnovu Gimnazije uloženo oko 300.000 KM.

Govoreći o aktualnim infrastrukturnim radovima u gradu i realizaciji proračuna za 2019. godinu, gradonačelnik Barbarić nedavno je rekao da je grad najviše investirao u školske objekte.

"Najveća investicija je u našoj Gimnaziji gdje se radi potpuno uređenje prizemlja. Vrijednost investicije je nekih 270 tisuća maraka. Rade se podovi, vrata, zidovi stropovi, hodnici, nove instalacije, od računalnih i elektro-instalacija do vatrodojava i grijanja. Ravnatelj je uvjeren da će radovi biti gotovi do početka školske godine i da će do ponedjeljka objekt Gimnazije biti spreman primiti učenike.".

Nevenko Barbarić, 4. rujna 2019.

Kako je i najavljeno, u novoj školskoj godini ljubuške gimnazijalce dočekalo je obnovljeno “prizemlje školske zgrade, učionice, hodnik, kao i sanitarni čvorovi”, a škola je dobila i novo grijanje u svim učionicama. 

Istinomjer obećanju gradonačelnika Nevenka Barbarića o obnovi Gimnazije daje ocjenu ispunjeno.

Istinomjer.ba