Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 09 Listopad 2019 13:46

Postani najčitatelj Knjižnice Ljubuški i osvoji vrijedne nagrade

Napisao/la 

JU „Kulturno-športski centar“ Ljubuški organizira projekt „Najčitatelj 2019.“ Knjižnice Ljubuški za učenike osnovnih škola te za odrasle čitatelje s područja Grada Ljubuškog.

Najčitatelj u kategoriji učenika osnovnih škola dobit će vrijedne nagrade – tablet, plaketu, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu za 2020. godinu, dok će, pak, najčitatelj u kategoriji odraslih dobiti vrijednu nagradu – ručni sat, plaketu, knjigu i besplatnu člansku iskaznicu za 2020. godinu. 

Prema statistici posudbe, po završetku 2019. godine, knjižničarke će utvrditi identitet članova koji su tijekom 2019. godine posudili najveći broj knjiga. To su ujedno članovi koje će knjižničarke zapaziti kao marljive i vrijedne, koji puno čitaju, razgovaraju o knjigama, traže savjet pri izboru naslova, rado dolaze u Knjižnicu i na vrijeme vraćaju posuđene knjige, piše Iks-portal.info. 

Cilj projekta je promicanje čitanja te razvijanje ljubavi prema knjizi kao izvoru znanja. Ujedno, jedan od ciljeva ovog projekta je razvijanje navike korištenja knjižnice i njezinih sadržaja tijekom cijelog života, potičući pri tome kod učenika i odraslih naviku i uživanje u čitanju.