Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 10 Listopad 2019 13:27

Dr. Marjanović u Gimnaziji Ljubuški o važnosti prevencije raka dojke

Napisao/la 

Radiopostaja MIR Međugorje od svog utemeljenja brine o čovjeku, o njegovom duhovnom rastu, ali i o fizičkom zdravlju i upravo zato će kroz deseti mjesec realizirati kampanju Nisi sama – Učini prvi korak.

Riječ je o nizu aktivnosti koje će se provodili u srednjim školama u Hercegovini, kao što su edukativna predavanja, upute o samopregledu, izrada informativnih brošura, a sve u cilju podizanja svijesti o važnosti prevencije raka dojke. Ideja je potaknuti mlade djevojke da već od tinejdžerske dobi vrše samopreglede, da razgovaraju o ovom problemu sa svojim majkama i bakama i da preduhitre bilo kakvu naznaku ove zloćudne bolesti. Osim podizanja svijesti kod srednjoškolki i njihovih bližnjih, ideja je kroz radijski program, prateći aktivnosti u školama, informirati sve slušateljice u široj zajednici o nužnosti prevencije.

Osim o informacijama kako je potrebno na vrijeme započeti brigu o svom zdravlju, kroz spomenuti projekt želimo u što većoj mjeri pomoći onima koji su već oboljeli.

Kao dodatni poticaj za brigu o vlastitom zdravlju Poliklinika Vitalis kroz program radiopostaje MIR Međugorje u nagradnim igrama daruje besplatne mamografske preglede u svojim prostorijama.

Svjesni važnosti javnog govora o ovoj temi potičemo žene, mlađe i starije - odazovite se ovoj akciji, brinite o svom zdravlju, jer ste nam važne!

U sklopu ovog projekta dr. Inga Marjanović održat će sutra u 10.15 sati predavanje u Gimnaziji Ljubuški o važnosti prevencije raka dojke te kako obavljati samopregled.

Radio Mir Međugorje