Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Listopad 2019 07:34

Djelo prof. dr. Nine Ćorića predstavljeno Ljubušacima ["Korporativna komunikacija"]

Napisao/la 
Foto: Iks-portal.info / medijski partner Foto: Iks-portal.info / medijski partner

Prof. dr. Nino Ćorić sinoć je svojim sugrađanima predstavio novu knjigu pod nazivom "Korporativna komunikacija". Velik broj Ljubušaka okupio se u lapidariju Franjevačkog samostana na Humcu, gdje je predstavljanje održano, a o knjizi su, osim autora, govorili urednica knjige prof. doc. dr. Davorka Topić Stipić, prof. dr. Ilija Musa i prof. dr. Iko Skoko.

Topić Stipić je naglasila vrijednost ove knjige, koja je, kako je kazala, u svakom svom dijelu jasna i precizna. 

Prof. Musa je, pak, rekao kako se u ovoj knjizi vidi iznimno bogata praksa autora kroz rad u različitim područjima, dok je prof. Skoko  istaknuo kako Ćorićevo djelo ima svoj identitet. 

"Ova knjiga je samo ozbiljan pokušaj da objasni korporativnu komunikaciju", rekao je, između ostalog, o svojoj knjizi sam autor. 

Knjiga je, naime, objavljena u suizdanju izdavačke kuće Synopsis Zagreb/Sarajevo i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Njezin sadržaj je, na 255 stranica, strukutriran u četiri cjeline, u kojima autor određuje korporativnu komunikaciju kao jedinstven komunikacijski proces, koji u sebi sadrži sve komunikacijske aktivnosti neke organizacije.

U prvoj cjelini se obrađuje važnost i uloga korporativne komunikacije u organizacijskom životu, analiziraju se različiti pristupi njezinom određenju, kao i modeli upravljanja njome.

S obzirom na njenu interdisciplinarnost, u drugoj se cjelini približavaju osnove pojedinih disciplina čije poznavanje predstavlja kontekst za razumijevanje korporativne komunikacije.

Treća cjelina obrađuje aktivnosti korporativne komunikacije koje su grupirane u menadžersku komunikaciju, marketinšku komunikaciju i odnose s javnošću, dok se u četvrtoj cjelini obrađuju ishodi tih aktivnosti.

Knjiga je primarno namijenjena studentima koji izučavaju ovo područje, a svakako može poslužiti i osobama iz prakse koji se bave korporativnom komunikacijom i srodnim komunikacijskim disciplinama.

Bolji Ljubuški