Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 23 Listopad 2019 11:16

OŠ Marka Marulića: Vršnjačko nasilje tema roditeljskog sastanka

Napisao/la 

Roditeljski sastanak za roditelje čija djeca pohađaju OŠ Marka Marulića održat će se u srijedu, 30. listopada, u školskoj dvorani, s početkom u 17 sati. Tema je “Vršnjačko nasilje - je li moje dijete žrtva?”, a gost predavač bit će psihologinja i psihoterapeutkinja Ankica Baković.

Predavanje psihologinje Baković pratit će prigodna brošura koja sadrži osnovne informacije o oblicima nasilja, karakteristikama žrtve i nasilnika te o važnosti suradnje roditelja sa školom i ostalim relevantnim institucijama. Brošuru će dobiti svi roditelji čija djeca pohađaju osnovne škole u Ljubuškom.

Svojim sudjelovanjem roditelj postaje važna karika u procesu prevencije vršnjačkog nasilja. Prvi korak je stjecanje znanja. Kroz stručna psihološka predavanja roditelji će slušati o odgojnim zadacima koji kasnije u životu mogu biti od krucijalnog značaja za razvoj samopoštovanja i općenito za mentalno zdravlje djece.

Navedeni sastanak prvi je od tri, ostali će se održati u studenome za roditelje čija djeca pohađaju OŠ Ivane Brlić - Mažuranić (Gračine) i OŠ Tina Ujevića Vitina, a sve pod pokroviteljstvom Grada Ljubuškog.

O datumu tih sastanaka bit ćete blagovremeno obaviješteni, poručili su iz OŠ Marka Marulića.

OŠ Marka Marulića