Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Listopad 2019 06:30

“Korporativna komunikacija" Nine Ćorića predstavljena i u Beogradu

Napisao/la 

Nakon Ljubuškog, prof. dr. Nino Ćorić predstavio je svoju knjigu “Korporativna komunikacija" i na beogradskom Sajmu medija i komunikacije. 

Knjigu su predstavili predsjednik UO Društva Srbije za odnose sa javnošću doc. dr. Dušan Stojaković, predstojnica katedre za marketing i odnose s javnošću Fakulteta organizacijskih znanosti Sveučilišta u Beogradu prof. dr. Milica Kostić Stanković, direktor Visoke škole za komunikacije Beograd prof. dr. Boban Tomić te Ivan Pandžić iz izdavačke kuće Synopsis Zagreb/Sarajevo.

“Ova knjiga zasigurno će biti jedna od osnovnih tematskih poglavlja za sve buduće komunikatore i PR menadžere”, istaknuo je tom prigodom dr. Dušan Stojaković, predsjednik UO Društva Srbije za odnose s javnošću.

“Ukoliko nešto ne možete objasniti jednostavno, onda to ne razumijete dovoljno dobro, a profesor Nino Ćorić je jednostavnim jezikom približio budućim stručnjacima iz komunikacijskih disciplina tematiku korporativne komunikacije”, istaknula je prof. dr. Milica Kostić Stanković, ujedno pohvalivši uporabu materinskog jezika umjesto pozajmljenica iz engleskog jezika.

Knjiga je, naime, objavljena u suizdanju izdavačke kuće Synopsis Zagreb/Sarajevo i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, Njezin sadržaj je, na 255 stranica, strukutriran u četiri cjeline, u kojima autor određuje korporativnu komunikaciju kao jedinstven komunikacijski proces, koji u sebi sadrži sve komunikacijske aktivnosti neke organizacije.

U prvoj cjelini se obrađuje važnost i uloga korporativne komunikacije u organizacijskom životu, analiziraju se različiti pristupi njezinom određenju, kao i modeli upravljanja njome.

S obzirom na njenu interdisciplinarnost, u drugoj se cjelini približavaju osnove pojedinih disciplina čije poznavanje predstavlja kontekst za razumijevanje korporativne komunikacije.

Treća cjelina obrađuje aktivnosti korporativne komunikacije koje su grupirane u menadžersku komunikaciju, marketinšku komunikaciju i odnose s javnošću, dok se u četvrtoj cjelini obrađuju ishodi tih aktivnosti.

Knjiga je primarno namijenjena studentima koji izučavaju ovo područje, a svakako može poslužiti i osobama iz prakse koji se bave korporativnom komunikacijom i srodnim komunikacijskim disciplinama.

Ero.tel / Bolji Ljubuški