Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 10 Studeni 2019 16:51

"SUSRET ZBOROVA" NA HUMCU: Domaćinima čista petica!

Napisao/la 

Šesti "Susret zborova" u organizaciji  Udruge hrvatskih amaterskih kulturno - umjetničkih društava u BiH i Hrvatske kulturne zajednice u FBiH održan je danas u staroj crkvi sv. Ante na Humcu. 

Susret koji promiče kulturu i vrijednosti zborskog pjevanja okupio je sedam pjevačkih skupina, a svaka od njih se predstavila s dvije pjesme. 

Zbor "Benedikt" iz župe sv. Mateja u Mostaru izveo je skladbe "Tollite hostias" i "Ave Maria", zbor "Nikola Šop" - HKD Jajce za ovogodišnji susret izabrao je pjesme "Oj ti dušo duše moje" i "Oči u oči", dok je muška klapa "Trs" otpjevala "Tebe tražim Bože moj" i "U tišini na oltaru". Zbor sv. Cecilije iz župe sv. Petra i Pavla Mostar predstavio se sa skladbama "Božji smo narod" i "Ti si Petar", a mješovita vokalna skupina "Lampoši" izvela je hrvatski tradicijski napjev  "Igra kolo" te izvorni napjev "Žetelačka". Zapažen nastup imali su domaćini  - Mješoviti župni zbor "Sv. Ante" s Humca i muška klapa "Benedictus". 

Zboraši su otpjevali tri skladbe  "Ave Maria", "Gospe ribara, težaka" i "Tvoja zemlja", a klapa "Marijo majko" i "Pred Tobom, Bože". 

Nastupe su pozorno pratile mag. art. Katja Krolo – Šarac i dr. sc. Marina Bazina. One su iznijele svoja zapažanja o izvedbama, a kako saznajemo, domaćini su dobili čistu peticu i pohvale za besprijekoran nastup. 

Na kraju službenog dijela programa dodijeljene su zahvalnice voditeljima zborova, a uime domaćina zahvalnicu je preuzeo prof. Zdenko Vištica. 

Voditeljica ovogodišnjeg "Susreta zborova" bila je novinarka Antonela Marinović Musa.

IMG 3132

IMG 3134

IMG 3136

IMG 3139

IMG 3150

IMG 3151

IMG 3156

Bolji Ljubuški