Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 27 Studeni 2019 11:59

ADVENT U LJUBUŠKOM: Predstavljen bogat program za sve uzraste

Napisao/la 
Foto: Radio Ljubuški Foto: Radio Ljubuški

Božićni i novogodišnji blagdani u Ljubuškom bit će posebniji nego ikad. Ljubušaci će moći uživati u različitim sadržajima, a bit će to prigoda i da pokažu svoju humanu stranu za potrebite sugrađane.

Pripreme u tijeku

Iz Udruge mladih Agape najavili su kako su u tijeku pripreme za božićni sajam i humanitarnu akciju "Reakcija". Božićni sajam će se, naime, održati od 16. do 22. prosinca, dok će humanitarna akcija trajati do završetka podjele paketa u siječnju 2020. godine.

Već nekoliko dana traju pripreme i za manifestaciju Advent u Ljubuškom, a koja počinje 1. prosinca – paljenjem prve adventske svijeće. Ulica pored Trga dr. Franje Tuđmana je zatvorena zbog postavljanja klizališta, kućica i prigodnih ukrasa.

"Želimo da „Advent u Ljubuškom“ postane jedan od brendova, kao što to već postaje manifestacija „Ljubuško ljeto“, rekao je ranije gradonačelnik Nevenko Barbarić, budući da su organizatori manifestacije Grad Ljubuški i JP Parkovi d. o. o., zahvaljujući kojem su i ove godine gradske ulice prigodno ukrašene.

Lokalni mediji su prije nekoliko dana objavili dio blagdanskog sadržaja, a cjelokupan program podrobnije je približen na današnjoj konferenciji  za medije u Gradskoj upravi. Predstavili su ga Nevenko Barbarić, gradonačelnik, Vedran Markotić, ravnatelj JP Parkovi d. o. o. Ljubuški, Ivan Bebek, ravnatelj JU Kulturno-športski centar Ljubuški te Davorin Medić uime Udruge STAP.

Klizalište, tradicionalna jela...

Razmjena knjiga, odnosno knjižnica na otvorenom, književna večer s ljubuškim književnicima, druženje ljubuških vinara, pčelara, maslinara, lovaca, sportskih klubova, mađioničarske predstave za najmlađe, izložba fotografija Foto kluba Fokus, predstava za blagdan sv. Nikole…, sve navedeno bit će priređeno u prostoru prilagođenu izvedbama kulturnih i zabavnih programa za djecu i odrasle.

Vrijedi istaknuti i to kako će klizalište, za koje je već sad iskazano veliko zanimanje, najviše razveseliti najmlađe, a bit će u funkciji  do 6. siječnja iduće godine.

Također, Ljubušaci će po povoljnim cijenama moći kušati i raznolika jela po kojima je poznat hercegovački kraj, a simboličan detalj, dva i pol metra visoka štalica s malim Isusom, bit će podsjetnik na bit najradosnijeg kršćanskog blagdana.

Bolji Ljubuški