Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 28 Studeni 2019 05:28

Sutra u Ljubuškom predstavljanje projekta "FORT-NET"

Napisao/la 

Projekt "FORT-NET - Od srednjovjekovnih utvrda u Hercegovini do austrougarskih utvrda u Crnoj Gori" sutra će biti predstavljen u ljubuškom hotelu Bigeste s početkom u 12 sati.

Početne aktivnosti na projektu predstavit će Nevenko Barbarić (Grad Ljubuški), Radoslav Luburić (JU Razvojna agencija Zapadnohercegovačke županije HERAG), Svetlana Vujičić (Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI), Milena Čukić (Nacionalna turistička organizacija Crne Gore) i Andrea Škegro (Grad Ljubuški).

Spomenuti projekt provodi se u okviru programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora, koji financira Europska unija. Opći cilj je doprinijeti poboljšanju kvalitete i raznolikosti turističke ponude koja se temelji na prirodnoj i kulturnoj baštini na graničnim ruralnim područjima Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Partneri na projektu su Grad Ljubuški, nositelj projekta, Javna Ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG, Centar za inicijative iz oblasti održivog turizma (CSTI) i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO).

Ukupna vrijednost projekta iznosi 470.000 eura, a Europska unija financira ga u vrijednosti od 400.000 eura.

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca.

Bolji Ljubuški