Ispiši ovu stranicu
Subota, 30 Studeni 2019 05:56

Policija zbog migranata pojačala kontrole, uhićeno nekoliko osoba u Ljubuškom

Napisao/la 

Sukladno planu županijske akcije pod nazivom “Migrant”, u cilju suzbijanja trgovine ljudima i ilegalnih migracija na području ZHŽ-a, 27. studenoga od 17 do 1 sat je provedena pojačana akcija kontrole putnih pravaca na području Ljubuškog s ciljem pronalaženja ilegalnih migranata i otkrivanja osoba koje vrše njihov prijevoz, otkrivanja kriminalnih organizacija koje vrše kaznena djela u vezi s krijumčarenjem migranata i otkrivanja članova kriminalnih organizacija.

Tijekom akcije, policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHŽ-a su u 21.40 sati u mjestu Crveni Grm zatekli jednog migranta, državljanina Iraka, koji je sproveden u PU Ljubuški te nakon određenih provjera upućen u Imigracijski centar za azilante.

U 21.55 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da se kroz mjesto Grab kreće vozilo marke „Mercedes 190”, RH registarskih oznaka u kojem se nalazi više osoba i da je moguće da se radi o migrantima. Nakon zaprimljene prijave policijski službenici su u mjestu Grab zaustavili navedeno vozilo u kojem je zatečen vozač I. B. (1983.) iz mjesta Posušje, a nakon kratkog vremena policijskim službenicima na navedenoj lokaciji pristupaju četiri migranta. Gore navedene osobe su sprovedene u PU Ljubuški i saslušane, a o svemu je izvješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH. Nakon određenih provjera navedeni migranti su upućeni u Imigracijski centar za azilante.

Također, tijekom navedene akcije, policijski službenici Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ZHŽ-a su prilikom kontrole prometa u mjestu Mostarska Vrata zaustavili osobno motorno vozilo marke „Opel” BiH registarskih oznaka kojim je upravljao A. M. (1995.) iz Ljubuškog kod kojeg je pronađena PVC prozirna vrećica u kojoj se nalazila manja količina zelene biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa „Marihuana”. Imenovani A. M. je lišen slobode te je nad njim provedena kriminalistička obrada.

O svemu navedenom je izvješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv gore navedenog bit će upućeno odgovarajuće izvješće o počinjenom KD.

Uprava policije MUP-a ZHŽ-a će i dalje nastaviti s planiranim aktivnostima u cilju sprječavanja krijumčarenja ljudi.

mupzzh.ba